ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Σε ρυθμούς καρναβαλιού και επίσημα

ΛΕΜΕΣΟΣ: Σε ρυθμούς καρναβαλιού και επίσημα

Επίσημη πρώτη σήμερα, Τσικνοπέμπτη, για το Λεμεσιανό Καρναβάλι, με τις βασίλισσες της Χαράς και της Τρέλας να κάνουν πανηγυρικά την είσοδο τους στην πόλη, δίνοντας το έναυσμα για ένα 11ήμερο πανηγύρι διασκέδασης, μακριά από έγνοιες και σκοτούρες.

 
Στην πρόσφατη διάσκεψη Τύπου για τις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις της Λεμεσού, που κορυφώνονται την Κυριακή 10 Μαρτίου με τη μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση, ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαϊδης προσκάλεσε όλους " να έρθουν στη φιλόξενη Λεμεσό, να γίνουν για λίγο Λεμεσιανοί και να ανεφοδιαστούν με δύναμη και αισιοδοξία για το μέλλον".
 
Το καρναβαλίστικο ξεφάντωμα των εκδηλώσεων του Δήμου Λεμεσού ξεκινά από τις 11:00, με μουσική και κέρασμα μπροστά από την Ελληνική Τράπεζα (οδός Γλάδστωνος, πρώην ΣτΛ) και την Τράπεζα Κύπρου (οδός Αγίου Ανδρέου, έναντι εκκλησίας Αγίας Νάπας).
 
Στις 12:30 η ομάδα "Κανταδόροι Λεμεσού" τραγουδούν στην Πλατεία Σαριπόλου για όλο τον κόσμο, που αναμένεται να κατακλίσει και φέτος το κέντρο της πόλης για να τσικνίσει, παρέα με το Δήμαρχο, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και της Βασιλικής Οικογένειας του Καρναβαλιού.
 
Το απόγευμα, στις 17:00, η πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) "ζωντανεύει" με τους ρυθμούς του καρναβαλιού, της latin και της salsa, από το συγκρότημα "Latino Touch" και την ομάδα κρουστών "Batukinio", ενώ στις 17:45 ο Δήμος Λεμεσού, σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων Λεμεσού, εγκαινιάζουν την έκθεση "Καρναβάλι 2019", στο Δημοτικό Μέγαρο. Συμμετέχει η Δημοτική και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.
 
Στις 18:15, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, με τη φιλαρμονική του Δήμου και τις Μαζορέτες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών και τις Μαζορέτες Λεμεσού, θα κατευθυνθούν εν πομπή προς την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, όπου στις 19:00 θα εισέλθουν πανηγυρικά επάνω στο άρμα τους οι Βασίλισσες της Χαράς και της Τρέλας, που ενσαρκώνουν οι καρναβαλίστριες Μόνικα Πιερίδου και η Μαρία Νικολαϊδη Αφάμη.
 
Της τελετής στέψης θα ακολουθήσει παρέλαση που θα ξεκινήσει από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και θα καταλήξει στην Πλατεία Ηρώων, με τη συμμετοχή του Δημάρχου και των μελών του δημοτικού συμβουλίου, τη Βασιλική Οικογένεια του Καρναβαλιού, τους Κανταδόρους ΕΔΟΝ Λεμεσού και τους Κανταδόρους "Μοντέρνοι Καιροί", τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, τις Μαζορέτες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, τις Μαζορέτες Λεμεσού και την ομάδα κρουστών "Batukinio".
 
Στην πλατεία Ηρώων θα πραγματοποιηθεί ένα καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με τραγούδι και χορό από το συγκρότημα «Ritmo Di Carnaval».
 
(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΡΠΑ)
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top