ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Χρίστου: «Χρειάζεται αγώνας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον τόπο και το λαό»

Χ. Χρίστου: «Χρειάζεται αγώνας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον τόπο και το λαό»

Χρειάζεται αγώνας «για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον τόπο μας και το λαό μας», είπε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, σε δηλώσεις του μετά το πέρας του μνημοσύνου του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα 55-59 Γρηγόρη Αυξεντίου, που τελέστηκε το πρωί στην Ιερά Μονή Μαχαιρά.

«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη του Γρηγόρη Αυξεντίου, του Σταυραετού του Μαχαιρά. Το διαχρονικό του μήνυμα που φτάνει μέχρι τις μέρες μας είναι ότι χρειάζεται αγώνας για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον τόπο μας και το λαό μας. Εμείς ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο θεωρούμε ότι η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βρετανίδα Βασίλισσα ανήμερα της θυσίας του Σταυραετού του Μαχαιρά στέλνει ένα διαφορετικό μήνυμα από αυτό που θα έπρεπε. Ο λαός μας σήμερα αντιμετωπίζει το κίνδυνο που αντιμετώπιζε και τότε», πρόσθεσε.

Χρειάζεται, συνέχισε ο κ. Χρίστου, «να επιμείνουμε για να κρατήσουμε ζωντανή την εθνική μας ταυτότητα ως Έλληνες της Κύπρου».

«Χρειάζεται να επιμείνουμε για να κρατήσουμε ζωντανή την ορθόδοξη πίστη μας.Την ώρα που ο τουρκικός στόλος έχει περικυκλώσει το νησί μας, νομίζω ότι η πολιτική ηγεσία πρέπει να εμπιστευτεί περισσότερο τον ίδιο το λαό μας, γιατί με τις μέχρι σήμερα ενέργειες των κομμάτων αυτό που εμείς αντιλαμβανόμαστε είναι ότι η ηγεσία μας έχει χάσει κάθε εμπιστοσύνη προς τον ίδιο το λαό. Αυτό τον λαό που έχτισε το ηρωικό έπος της ΕΟΚΑ. Αυτό το λαό που έδωσε καρέκλες σε όλους τους πολιτικούς για να κατέχουν σήμερα αξιώματα», κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top