ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα χρήματα που θα λάβει ο Τραΐκοβιτς για το χρυσό στο Πανευρωπαϊκό -ΠΙΝΑΚΕΣ

Τα χρήματα που θα λάβει ο Τραΐκοβιτς για το χρυσό στο Πανευρωπαϊκό -ΠΙΝΑΚΕΣ

Στο μυαλό των περισσότερων κυριαρχεί η άποψη ότι τα ποσά που λαμβάνουν οι Κύπριοι πρωταθλητές για μια μεγάλη επιτυχία σε διεθνές αθλητικό γεγονός, παγκοσμίου ή πανευρωπαϊκού επιπέδου, προκαλούν ίλιγγο.

Του Φάνη Μακρίδη

Ωστόσο, τα μπόνους που δίδονται βάσει των σχεδίων κινήτρων της Πολιτείας είναι μεν αξιόλογα, δεν φτάνουν σε επίπεδα εξαψήφιων αριθμών δε.

Το άμεσο οικονομικό όφελος

Με αφορμή την τεραστίων διαστάσεων επιτυχία του πρωταθλητή μας στα 110 μ. και 60 μ. με εμπόδια, Μίλαν Τραΐκοβιτς, η ιστοσελίδα μας διερεύνησε ποια ακριβώς οφέλη θα έχει ο πρωταθλητής μας μετά την επιτυχία του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Γλασκώβης.

Το άμεσο οικονομικό όφελος που θα έχει ο 26χρονος αθλητής, βάσει του σχεδιασμού του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού («ΧΑΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΨΗΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ»), θα είναι 25.000 ευρώ.

Ο πρωταθλητής μας στα χαμηλά εμπόδια πήρε το χρυσό Πανευρωπαϊκό Αγώνα και εμπίπτει στην κατηγορία των αθλητών που λαμβάνουν 50.000 ευρώ για πρωτιά σε τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις. Ωστόσο, στον σχεδιασμό του ΚΟΑ υπάρχει πρόνοια που αναφέρει ότι αν η διάκριση είναι σε αθλητική διοργάνωση κλειστού χώρου, το ποσό μειώνεται κατά το ήμισυ.

Τις 25.000 ευρώ θα τις λάβει ο αθλητής μας το 2020 («το επόμενο ημερολογιακό έτος», αναφέρει ο σχεδιασμός) και αν «δεν έχει βρεθεί θετικός σε οποιονδήποτε έλεγχο Αντί –Ντόπινγκ έχει υποβληθεί ανεξαρτήτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης των αποτελεσμάτων ελέγχου».

Έμμεσα οφέλη
Υπάρχουν, ωστόσο, και έμμεσα οικονομικά οφέλη για τον Τραΐκοβιτς. Ο 26χρονος πιθανόν να λάβει ακόμη 27.000 ευρώ, αν και εφόσον με τη λήξη του τρέχοντος έτους είναι ο καλύτερος Κύπριος αθλητής του Στίβου.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού (ΚΟΕΑΣ), έχει το δικό της σχεδιασμό κινήτρων για τους αθλητές της και βάσει των επιδόσεών τους τους κατατάσσει αναλόγως σε έναν ειδικό πίνακα. Σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες της εν λόγω βαθμολογίας ο Τραΐκοβιτς θα λάβει 1.000 βαθμούς και έχει ισχυρό προβάδισμα και καλές πιθανότητες να λάβει στο τέλος της χρονιάς τις 27.000 ευρώ.

Επιπλέον, ο Τραΐκοβιτς εντάχθηκε στην κατηγορία των Ολυμπιονικών του «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ» του ΚΟΑ (βλ. μεταξύ άλλων 7η θέση στους τελευταίους Ολυμπιακούς), κι έτσι λαμβάνει μηνιαίως 2.750 ευρώ, αλλά και 12.000 ευρώ για έκαστη προετοιμασία του ενόψει μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

 

Ωφελήματα υπάρχουν και για τον προπονητή του μεγάλου αστεριού του κυπριακού στίβου. Ο λόγος για τον Αντώνη Γιανουλλάκη, που έχει κι αυτός μερίδιο στη μεγάλη επιτυχία του ακόρεστου και αποφασισμένου 26χρονου αθλητή.

Η κύρια φωτογραφία έχει ληφθεί από οπτικοακουστική συνέντευξη του Τραΐκοβιτς στο blog, Cypriots Are Awesome.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top