Πρεσβεία ΗΠΑ: Φεύγει το καλοκαίρι ο Αμερικανός Πρέσβης

Πρεσβεία ΗΠΑ: Φεύγει το καλοκαίρι ο Αμερικανός Πρέσβης

Τη θέση του Αμερικανού πρέσβη Τζον Κόνιγκ θα αναλάβει άλλος διπλωμάτης, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία.

Η θητεία του Αμερικανού πρέσβη στην Κύπρο Τζον Κόνιγκ είναι τριετής και η αποχώρηση του το Καλοκαίρι του 2015 ήταν προγραμματισμένη, αναφέρει η πρεσβεία στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι ένας άλλος διπλωμάτης θα διοριστεί για να τον αντικαταστήσει, μια διαδικασία για την οποία απαιτείται ανάληψη δράσης από τον Λευκό Οίκο, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών και το αμερικανικό Κογκρέσο.

Η Πρεσβεία αναφέρει ότι προς το παρόν δεν επιθυμεί να προβεί σε σχόλιο σχετικά με τον αντικαταστάτη του κ. Κόνιγκ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.