Πρεσβεία ΗΠΑ: Φεύγει το καλοκαίρι ο Αμερικανός Πρέσβης

Πρεσβεία ΗΠΑ: Φεύγει το καλοκαίρι ο Αμερικανός Πρέσβης

Τη θέση του Αμερικανού πρέσβη Τζον Κόνιγκ θα αναλάβει άλλος διπλωμάτης, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία.

Η θητεία του Αμερικανού πρέσβη στην Κύπρο Τζον Κόνιγκ είναι τριετής και η αποχώρηση του το Καλοκαίρι του 2015 ήταν προγραμματισμένη, αναφέρει η πρεσβεία στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι ένας άλλος διπλωμάτης θα διοριστεί για να τον αντικαταστήσει, μια διαδικασία για την οποία απαιτείται ανάληψη δράσης από τον Λευκό Οίκο, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών και το αμερικανικό Κογκρέσο.

Η Πρεσβεία αναφέρει ότι προς το παρόν δεν επιθυμεί να προβεί σε σχόλιο σχετικά με τον αντικαταστάτη του κ. Κόνιγκ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν-  Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν- Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Στις έντεκα σήμερα το πρωί, στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουφάν Ερχιουρμάν, έχουν ένα ακόμη ραντεβού με το Κυπριακό. Όχι όμως, με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε το Σάββατο στην Πύλα, αποδείχθηκε βραχύβιο, οι δημόσιες τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών άνοιξαν ξανά μέτωπα και η δυσπιστία επέστρεψε, πριν προλάβει να εδραιωθεί η αισιοδοξία.

BEST OF TOTHEMAONLINE