«Με δάγκωναν 5 άντρες και αιμορραγούσα» - Οι συγκλονιστικές ιστορίες που άκουσε η Μελίνα Μερκούρη από τους Κύπριους μετά την εισβολή

«Με δάγκωναν 5 άντρες και αιμορραγούσα» - Οι συγκλονιστικές ιστορίες που άκουσε η Μελίνα Μερκούρη από τους Κύπριους μετά την εισβολή

Το πρωί της 20ής Ιουλίου 1974 ξεκίνησε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο με την κωδική ονομασία «Αττίλας», πέντε μέρες μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, που ανέτρεψε τον Πρόεδρο αρχιεπίσκοπο Μακάριο.

Με αφορμή τα 44 χρόνια από την κυπριακή τραγωδία, το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στο ert.gr το ιστορικό ντοκουμέντο «Διάλογοι – Με τη Μελίνα Μερκούρη».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ:  Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

ΠτΔ: Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλιδης χαιρέτισε την Παρασκευή την απόφαση της Νορβηγίας να ανοίξει αιτήσεις για την εξαγωγή αμυντικού στρατιωτικού υλικού προς την Κύπρο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «σημαντικό βήμα ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας».

BEST OF TOTHEMAONLINE