BREXIT: Εγκρίθηκε η πρόταση αναβολής- Συντριπτική πλειοψηφία για το Άρθρο 50

BREXIT: Εγκρίθηκε η πρόταση αναβολής- Συντριπτική πλειοψηφία για το Άρθρο 50

Υπέρ της αναβολής του Brexit με ψήφους 412 υπέρ και 202 κατά τάχθηκε η Βουλή των Κοινοτήτων την Πέμπτη 14/3.

Η πρόταση που εγκρίθηκε εξουσιοδοτεί τη βρετανική κυβέρνηση να ζητήσει παράταση της διαδικασίας του Άρθρου 50.

Ορίζει επίσης ότι αν η Βουλή επικυρώσει σε μία νέα ψηφοφορία έως την 20ή Μαρτίου τη συμφωνία του Brexit που έχει απορριφθεί σε δύο προηγούμενες ψηφοφορίες, τότε η Τερέζα Μέι θα ζητήσει μία παράταση έως την 30ή Ιουνίου, απλά και μόνο για να περάσει η σχετική νομοθεσία από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Ενδεχόμενη τρίτη απόρριψη της συμφωνίας θα σημαίνει πιθανότητα μεγαλύτερης διάρκειας αναβολή και συμμετοχή της Βρετανίας στις Ευρωεκλογές.

Απο ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιστολές Έρχιουρμαν σε Γκουτέρες, φον ντερ Λάιεν και Μπαρτσελόνα – Τι καταγγέλλει

Επιστολές Έρχιουρμαν σε Γκουτέρες, φον ντερ Λάιεν και Μπαρτσελόνα – Τι καταγγέλλει

Τρεις χωριστές επιστολές στον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, έστειλε ο Τ/κ ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν για τις πρόσφατες εντεινόμενες προσπάθειες «παρακώλυσης από την ε/κ πλευρά εναντίον των Τουρκοκυπρίων σε διπλωματικό, πολιτιστικό και αθλητικό τομέα».

BEST OF TOTHEMAONLINE