Για πρόοδο στις συνομιλίες Αθήνας - θεσμών για πρώτη κατοικία κάνει λόγο ο Μοσκοβισί

Για πρόοδο στις συνομιλίες Αθήνας - θεσμών για πρώτη κατοικία κάνει λόγο ο Μοσκοβισί

Για πρόοδο και ολοκλήρωση της συμφωνίας για το διάδοχο πλαίσιο στο νόμο Κατσέλη έκανε λόγο πριν από λίγο ο αρμόδιος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος για συμφωνία πριν το επόμενο Eurogroup.

 

 
«Μετά την εντολή που έδωσε το Eurogroup την περασμένη εβδομάδα, η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας βρίσκονται σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν το 2018», ανέφερε.

Το έργο μας, πρόσθεσε, «επικεντρώνεται τώρα στην προστασία της πρώτης κατοικίας».

«Η επίτευξη ισορροπημένης συμφωνίας σχετικά με αυτό το νομοσχέδιο είναι το κλειδί τόσο για τους πολίτες όσο και για το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα. Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο και είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις συνομιλίες μας τις επόμενες ημέρες, πριν από το επόμενο Eurogroup στις 5 Απριλίου», κατέληξε ο Επίτροπος.


Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έρχιουρμαν στον Γκουτέρες με σχέδιο τεσσάρων σημείων – Τι αλλάζει στο Κυπριακό

Έρχιουρμαν στον Γκουτέρες με σχέδιο τεσσάρων σημείων – Τι αλλάζει στο Κυπριακό

Σε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις και ιδίως το Κυπριακό προέβησαν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τούφαν Έρχιουρμαν και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, στη συνάντησή τους στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του κ. Έρχιουρμαν. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

BEST OF TOTHEMAONLINE