ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία Οικολόγων - «Παράνομο το ιδιωτικό φράγμα που υπάρχουν φόβοι για διαρροή»

Καταγγελία Οικολόγων - «Παράνομο το ιδιωτικό φράγμα που υπάρχουν φόβοι για διαρροή»

Δημόσια καταγγελία του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, για το ιδιωτικό φράγμα που το Τμήμα Υδάτων, ενημέρωσε ότι υπάρχει πιθανότητα διαρροής ποσότητας νερού και πιθανόν να επηρεάσει την περιοχή και την ομαλή διέλευση της τροχαίας κυκλοφορίας τόσο στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, όσο και στον παλαιό δρόμο Λεμεσού – Πάφου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει: «Το ιδιωτικό φράγμα στο Χα-Ποτάμι, το οποίο για πολλά χρόνια ήταν παράνομο και προσπαθούσε να ανταγωνιστεί το παραπλήσιο κυβερνητικό από το οποίο παίρνει νερό η περιοχή στο Πισσούρι, απειλεί να προκαλέσει υλικοτεχνικές ζημιές στην περιοχή λόγω πιθανής διαρροής».

«Υπενθυμίζουμε πως το ιδιωτικό αυτό φράγμα κατασκευάστηκε για τις ανάγκες παραπλήσιου γηπέδου γκόλφ, χωρίς την εξασφάλιση των αναγκαίων περιβαλλοντικών μελετών και πολεοδομικών αδειών», σημειώνεται επίσης.

«Υπήρξε καταγγελία του θέματος προς την Επίτροπο Διοικήσεως το 2007, ενώ το θέμα τύγχανε σχολιασμού στις εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή από το 2006. Στις 29.12.2006 εκδόθηκε πολεοδομική άδεια, στην οποία ενσωματώθηκε όρος για εξασφάλιση, από τον αιτητή, άδειας για επέμβαση σε κυβερνητική γη. Το Υπουργικό Συμβούλιο, στις 21.5.2008 απέρριψε αίτηση της εταιρείας για παραχώρηση της υπό αναφορά άδειας, και η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, με επιστολή της ημερ. 30.1.2009, κάλεσε την εταιρεία όπως κατεδαφίσει το φράγμα μέχρι την 31.5.2009. Τελικά όμως αποφασίστηκε η απόδοση πολεοδομικής άδειας το 2012» τονίζεται.

Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου δήλωσε τα εξής: «Τα σημερινά γεγονότα αποτελούν συνέχεια της παράτυπης νομιμοποίησης παράνομων εγκαταστάσεων, οι οποίες ανεγέρθηκαν χωρίς σχεδιασμό και μελέτες. Να θυμίσουμε ότι το εν λόγω ιδιωτικό φράγμα έτυχε έγκρισης με ανορθόδοξο τρόπο από την Πολεοδομία παρά τις απόψεις και προειδοποιήσεις κάποιων αρμόδιων κυβερνητικών τμημάτων και την έντονη διαφωνία περιβαλλοντικών οργανώσεων αλλά και του Κινήματος. Είναι τέτοια φαινόμενα που κάνουν επιτακτική την θεσμοθέτηση της αστικής ευθύνης, τόσο δημοσίων υπαλλήλων όσο και κρατικών αξιωματούχων για να αποτρέπονται τέτοιες σκανδαλώδεις αποφάσεις.»

Καταλήγοντας σημειώνεται: «Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα λόγω πιθανής διαρροής του εν λόγω φράγματος. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών διερωτόμαστε ποιος θα αναλάβει το κόστος από τις ζημιές σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Δυστυχώς οι παλιές αμαρτίες συνεχίζουν να παιδεύουν τους πολίτες».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top