ΚΥΠΡΟΣ: Καταζητούμενος για τρομοκρατία- Διαθέτει και κυπριακά έγγραφα- Τον ψάχνουν στη Γερμανία

ΚΥΠΡΟΣ: Καταζητούμενος για τρομοκρατία-  Διαθέτει και κυπριακά έγγραφα- Τον ψάχνουν στη Γερμανία

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε, δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου, ότι στη βάση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και απέλασης το οποίο είχε υποβληθεί στις κυπριακές Αρχές, συνελήφθη στην Κύπρο πρόσωπο εις βάρος του οποίου εκκρεμεί διαδικασία ποινικών διώξεων για τρομοκρατική δράση ενώπιον της γερμανικής δικαιοσύνης.

 
Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κ. Προδρόμου, ο συλληφθείς είναι πρόσωπο κουρδικής καταγωγής με τουρκική υπηκοότητα, ενώ του είχε αναγνωρισθεί στο παρελθόν ιδιότητα πολιτικού πρόσφυγα και διαθέτει και κυπριακά ταξιδιωτικά έγγραφα.
 
Το εν λόγω πρόσωπο, αναφέρει, οδηγήθηκε την Παρασκευή 22/3 ενώπιον δικαστηρίου και τελεί υπό κράτηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Στη βάση της ισχύουσας νομοθεσίας, προσθέτει, το όλο θέμα θα χειριστεί η κυπριακή δικαιοσύνη, η οποία και πρέπει να αποφανθεί οριστικά για την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος εντός προθεσμίας εξήντα ημερών από τη σύλληψη.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σφυροκοπήματα στη Μέση Ανατολή - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα για τις Βρετανικές Βάσεις - Αποστολή νέων μηνυμάτων το απόγευμα

LIVE: Σφυροκοπήματα στη Μέση Ανατολή - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα για τις Βρετανικές Βάσεις - Αποστολή νέων μηνυμάτων το απόγευμα

Για έβδομη συνεχόμενη ημέρα μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ να συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς στο Ιράν, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν τον Λίβανο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, ανάλογα με τις εξελίξεις στην περιοχή. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE