KEBE: Ο ιδιωτικός τομέας δεν αντέχει άλλες φορολογίες – Βόμβα η επιστροφή περικοπών στο Δημόσιο

KEBE: Ο ιδιωτικός τομέας δεν αντέχει άλλες φορολογίες – Βόμβα η επιστροφή περικοπών στο Δημόσιο

«Βόμβα» στα δημόσια οικονομικά χαρακτηρίζει το ΚΕΒΕ την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με την οποία κρίνονται ως αντισυνταγματικές νομοθεσίες με τις οποίες έγιναν οι περικοπές μισθών και το πάγωμα αυξήσεων στο δημόσιο την περίοδο της κρίσης.

Όπως αναφέρει το ΚΕΒΕ, με την απόφαση αυτή θα υπάρξει πλήρης ανατροπή της δημοσιονομικής ισορροπίας, ενώ υπάρχει κίνδυνος εκτροχιασμού της οικονομίας από την αναπτυξιακή της πορεία.
Το ΚΕΒΕ καλεί την κυβέρνηση να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης και υπογραμμίζει ότι η τυχόν επιστροφή των περικοπών των δημοσίων υπαλλήλων θα προκαλέσει κοινωνικές αναταραχές, αφού οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που υπέστησαν μεγαλύτερες θυσίες από τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, θα μείνουν ακόμα μια φορά εκτεθειμένοι.

Την ίδια ώρα, το ΚΕΒΕ προειδοποιεί όλους ότι οι φορολογούμενοι και ειδικά οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δεν έχουν περιθώρια για άλλες φορολογίες, προκειμένου να καλύψουν τις επιστροφές των περικοπών των δημοσίων υπαλλήλων.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE