ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πήρε τον… «τελικό» και «αγκαλιάζει» την παραμονή ο Πανιώνιος!

Πήρε τον… «τελικό» και «αγκαλιάζει» την παραμονή ο Πανιώνιος!

Άλμα παραμονής έκανε ο Πανιώνιος, που επικράτησε 1-0 της ΑΕΛ στη Νέα Σμύρνη και την προσπέρασε στη βαθμολογία.

Αγκαλιά με τη σωτηρία βρίσκεται πλέον ο Πανιώνιος, ο οποίος νίκησε 1-0 την ΑΕΛ στη Νέα Σμύρνη και επανήλθε άμεσα στα «τρίποντα». Το μοναδικό τέρμα του αγώνα ο Μαξίμοβιτς στο 17’.

Πρώτη ήττα μετά από 4 αγωνιστικές για τους «βυσσινί», που είχαν τις σημαντικότερες ευκαιρίες στο παιχνίδι, αλλά τους σταμάτησε ο τερματοφύλακας Μαλέρμπ και το δοκάρι στο 29’.

Το ματς

Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά επιφυλακτικές στα πρώτα λεπτά και περιορίστηκαν σε παιχνίδι… κέντρου, με τον Πανιώνιο να έχει ελαφρά υπεροχή.

Οι «κυανέρυθροι» ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη καλή στιγμή τους, με τον Μαξίμοβιτς να κάνει την ατομική προσπάθεια, να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει τον Κρίστινσον για το 1-0 (17’).

Από ‘κει και πέρα, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων επιδόθηκαν σε σκληρές μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αν και η ΑΕΛ είχε αναλάβει την κατοχή της μπάλας και είχε ισορροπήσει.

Στο 29’, οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» το 1-1, με τον Γκοΐκοβιτς να παίρνει την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, ωστόσο στάθηκε άτυχος αφού η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι «βυσσινί» συνέχισαν να πιέζουν και να κυνηγούν την ισοφάριση, με τον Σικάφκα να απειλεί από κοντά τον Μαλέρμπ (34’), ο οποίος όμως έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο ίδιος παίκτης τέσταρε την ετοιμότητα του αντίπαλου γκολκίπερ, που μπλόκαρε την μπάλα.

Κάπου εκεί έπεσε ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους γηπεδούχους να ισορροπούν. Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο, το οποίο βρήκε τον Πανιώνιο να προηγείται 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΛ προσπάθησε να ελέγξει την κατάσταση και οι Νεοσμυρνιώτες είχαν ως κύριο μέλημα τη διαφύλαξη του μηδέν παθητικού.

Οι παίκτες του Φέστα δεν είχαν τον τρόπο για να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων στο πρώτο 20λεπτο του δεύτερου ημιχρόνου.

Μάλιστα, ο Πανιώνιος ήταν αυτός που έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος, με τον Ντουρμισάι να γυρίζει στην περιοχή, όπου ο Μπουμάλ πλάσαρε προ του Κρίστινσον, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ (67’).

Στο τελευταίο τέταρτο, η ΑΕΛ ανέβασε την πίεσή της και κατασκήνωσε έξω από την περιοχή των γηπεδούχων. Στο 78’, ο Γιακιμόβσκι σούταρε με τη μία από το ύψος του πέναλτι, όμως ο Μαλέρμπ μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

Έξι λεπτά αργότερα, οι «βυσσινί» έφτασαν πάλι κοντά στο 1-1, με τον Ζίβκοβιτς να σουτάρει δυνατά, αλλά τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να πέφτει εντυπωσιακά στη γωνία του και να διώχνει σε κόρνερ.

Ο Πανιώνιος επιχείρησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις, με τον Ντουρμισάι να έχει καλή στιγμή στο 85’, ωστόσο το σουτ του από το ημικύκλιο της περιοχής έφυγε δίπλα από τα δοκάρια.

Στο 87’ ήρθε η τελευταία καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, με τον Κούνιτς να μην προλαβαίνει να πλασάρει σωστά τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Στο 94’, οι Νεοσμυρνιώτες άγγιξαν το 2-0, με τον Ντουρμισάι να φεύγει πάλι στην κόντρα, αλλά ο Κρίστινσον έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του διεθνή επιθετικού.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, οι «κυανέρυθροι» διατήρησαν το 1-0 και έκαναν καθοριστικό βήμα για την παραμονή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανιώνιος (Μάντζιος): Μαλέρμπ – Μασούρας, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Σαραμαντάς – Κόρμπος, Μανιάτης – Τσιλούλης (65’ Παπαγεωργίου), Μαξίμοβιτς (89’ Οικονομίδης), Μπουμάλ (79’ Άρσε) – Ντουρμισάι.

ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον – Γκοΐκοβιτς, Μόρας, Μπράλιτς – Μπέρτος (86’ Ζίζιτς), Φατιόν (71’ Γιακιμόβσκι), Σεσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Ζίβκοβιτς – Νούνιτς (65’ Κούνιτς), Σικάφκα.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top