ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κύπρο η Λουτ για συναντήσεις με ΠτΔ και Τ/κ ηγέτη

Στην Κύπρο η Λουτ για συναντήσεις με ΠτΔ και Τ/κ ηγέτη

Στην Κύπρο από το βράδυ του Σαββάτου βρίσκεται η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ για τις προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί. 

Η κα. Λουτ θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις 10:00 το πρωί της Κυριακής (07/04), ενώ στις 2:30 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Μουσταφά Ακκιντζί.

Βασική επιδίωξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη κατά την συνάντηση που θα έχει με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ θα είναι να γίνει ένα καθοριστικό βήμα προς τη συμφωνία των όρων αναφοράς, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σημειώνοντας την σημασία της επίτευξης συμφωνίας για τους όρους αναφοράς για να μην επαναληφθεί το αδιέξοδο του Κραν Μοντάνα, αλλά και την ανάγκη για διάλογο. Εξέφρασε επίσης την προθυμία του Προέδρου να συζητήσει τρόπους για να γίνει η διαδικασία πιο παραγωγική.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου ανάφερε επίσης ότι «σε αυτή τη φάση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκρινε και πράγματι θα ήταν χρήσιμο να υπήρχε μια συνάντηση των δύο ηγετών με την κ. Λουτ, για να είναι πιο παραγωγική η διαδικασία».
«Χρειάζεται διάλογος, είναι με διάλογο που θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα», επισήμανε.

Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ζητήσει γραπτώς τις θέσεις του κ. Ακιντζί ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι «αυτό ήταν ήδη μια πρόταση ούτως ώστε να γίνει πιο παραγωγική η διαδικασία».

«Ας αφήσουμε αυτά που θα πει ο Πρόεδρος να τα πει αύριο και στη συνέχεια θα δούμε τα αποτελέσματα», πρόσθεσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top