ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ: «Όχι» σε επανακαταμέτρηση 31 συνοικιών της Κων/πολης

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ: «Όχι» σε επανακαταμέτρηση 31 συνοικιών της Κων/πολης

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) της Τουρκίας απέρριψε το αίτημα του ΑΚΡ για επανακαταμέτρηση των ψήφων σε 31 συνοικίες της Κωνσταντινούπολης προκαλώντας πανηγυρισμούς στο CHP. Επανακαταμέτρηση θα γίνει μόνο σε 51 κάλπες.

Η απόφαση λήφθηκε έπειτα από 14 ώρες συνεδρίας του YSK σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ στο YSK ανακοίνωσε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ήδη η καταμέτρηση ξεκίνησε για τις 51 κάλπες και όπως μεταδίδουν τα αντιπολιτευτικά μέσα ενημέρωσης με την πρώτη κάλπη μειώθηκαν οι ψήφοι του ΑΚΡ κατά μία.

Ο αντιπρόεδρος του ΑΚΡ Αλί Ιχσάν Γιαβούζ ανέφερε πως ενώ είναι καθαρό ότι υπήρξαν τόσες παρατυπίες δεν αντιλαμβάνονται γιατί λήφθηκε αυτή η απόφαση από το YSK, αναφέροντας ότι θα προσφύγουν ξανά στο YSK υποβάλλοντας ‘έκτακτη ένσταση’, κάτι που σημαίνει επανάληψη εκλογών. Ωστόσο για κάτι τέτοιο χρειάζεται απόφαση του YSK.

Στο μεταξύ για την συνοικία Μπουγκούκτσεμετσε όπου παρατηρήθηκε μετακίνηση 11 χιλιάδων 186 ψηφοφόρων ξεκίνησε επιχείρηση της αστυνομίας.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η αστυνομία πηγαίνει σε όλες τις νέες διευθύνσεις που έχουν δηλωθεί από τους ψηφοφόρους που μετακινήθηκαν από άλλες συνοικίες για να διαπιστώσει εάν ισχύουν και εάν όντως εκεί είναι η κατοικία τους.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΑΚΡ είχαν δηλωθεί ως διευθύνσεις κατοικίας σχολεία, άδεια οικόπεδα και οικοδομές.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η επίσημη τελετή ανακήρυξης των 56 νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε παρουσία πολιτικών αρχηγών, στελεχών κομμάτων, συγγενών και φίλων των εκλεγέντων, σηματοδοτώντας τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE