ΚΟΣΜΟΣ

BREXIT: Παράταση υπό το άρθρο 50 ζητά η Μέι

BREXIT: Παράταση υπό το άρθρο 50 ζητά η Μέι

Στις 6.30 το βράδυ (10/4) ώρα Βρυξελλών αναμένεται να παρουσιάσει η Τερέζα Μέι στους υπόλοιπους ηγέτες της ΕΕ τα επιχειρήματά της υπέρ μίας νέας παράτασης της διαδικασίας του Brexit υπό το Άρθρο 50, με καταληκτική ημερομηνία τις 30 Ιουνίου.

Στη συνέχεια η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου θα αποχωρήσει από τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και οι 27 θα αποφασίσουν σε δείπνο εργασίας αν θα αποδεχθούν το βρετανικό αίτημα.

Οι Ευρωπαίοι ζητούν από την κα Μέι ένα αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο για το Brexit. Η πρωθυπουργός αναμένεται να παραπέμψει στις εν εξελίξει συνομιλίες με τους Εργατικούς της αντιπολίτευσης, παρά το γεγονός ότι το κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει στην ουσία μετακινηθεί από τις κόκκινες γραμμές της προς έναν συμβιβασμό.

Σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις των βρετανικών μέσων ενημέρωσης από τις Βρυξέλλες, που επικαλούνται σχέδιο συμπερασμάτων του αποψινού Συμβουλίου, η Βρετανία θα εξασφαλίσει παράταση του Άρθρου 50.

Οι Βρετανοί πολιτικοί συντάκτες προεξοφλούν, ωστόσο, ότι η διάρκεια αυτής της παράτασης θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη, έως το τέλος του έτους ή ακόμα και έως τις αρχές του 2020, όπως έχει προτείνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Η προοπτική μεγάλης παράτασης και συμμετοχής στις ευρωεκλογές του Μαΐου έχει εξοργίσει τους ευρωσκεπτικιστές στο Συντηρητικό Κόμμα της Τερέζα Μέι. Η Daily Telegraph μάλιστα αναφέρει ότι οι βουλευτές αυτής της πτέρυγας του κόμματος απεργάζονται σχέδια για να καθαιρέσουν την κα Μέι και να αναδείξουν νέο ηγέτη του κόμματος και νέο πρωθυπουργό πριν από το θερινό διάλειμμα του κοινοβουλίου.

Ο βαθμός δυσαρέσκειας των Συντηρητικών βουλευτών προς το πρόσωπο της πρωθυπουργού και ο βαθμός έλλειψης κομματικής πειθαρχίας φάνηκε ξεκάθαρα το βράδυ της Τρίτης.

Στην ψηφοφορία με την οποία η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την πρόταση της κ. Μέι για αίτημα παράτασης του Άρθρου 50 έως τις 30 Ιουνίου, 97 Τόρις καταψήφισαν επί συνόλου 110 αρνητικών ψήφων.

Ακόμα 80 βουλευτές του κόμματος, μεταξύ των οποίων πέντε μέλη του υπουργικού συμβουλίου, απείχαν.

Απο ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top