ΚΥΠΡΟΣ: Δίνονται 23 εκατ. ευρώ για να αναπτυχθούν τα κρασιά του νησιού

ΚΥΠΡΟΣ: Δίνονται 23 εκατ. ευρώ για να αναπτυχθούν τα κρασιά του νησιού

Στην προσπάθεια που γίνεται για την ολική επαναφορά των «Οίνων της Κύπρου» και την αναγνώριση του ονόματος της χώρας διεθνώς, αναφέρθηκε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, στην Τελετή Βράβευσης του 12ου Κυπριακού Διαγωνισμού Οίνου.

Όπως είπε, στην προσπάθεια αυτή, καθοριστική είναι η αρωγή των 23 περίπου εκατομμυρίων ευρώ που θα διατεθούν από το Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης της Αμπελουργίας για την περίοδο 2019-2023 και η προστιθέμενη αξία που συνεχώς επιδιώκεται μέσω του Προγράμματος αυτού, ώστε η οινική Κύπρος να συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία.
 
«Επισημαίνω, για άλλη μια φορά, ότι είναι υποχρέωση της Πολιτείας να στηρίξει κάθε προσπάθεια για περαιτέρω ενδυνάμωση του αμπελοοινικού τομέα και ενίσχυση του τοπικού χαρακτήρα που έχουν αναπτύξει οι Οίνοι της Κύπρου κατά τα τελευταία χρόνια, στη βάση του μοναδικού terroir της χώρας μας.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE