Ακόμη χαμηλότερα οι αποδόσεις των κυπριακών κρατικών ομολόγων τον Απρίλιο

Ακόμη χαμηλότερα οι αποδόσεις των κυπριακών κρατικών ομολόγων τον Απρίλιο

Ακόμη χαμηλότερα έχουν οδηγηθεί εντός Απριλίου οι αποδόσεις των κυπριακών κρατικών ομολόγων, μειώνοντας περαιτέρω και σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα το κόστος δανεισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε το ΚΥΠΕ, το 10ετές ομόλογο αναφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας με κουπόνι 2,38% το οποίο εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018, διαπραγματεύεται στις διεθνείς αγορές χαμηλότερα κατά 100 μονάδες βάσης, στο 1,37%. Από τις αρχές Απριλίου η απόδοση του ομολόγου έχει υποχωρήσει κατά 20 μονάδες βάσης.   
 
Επιπλέον, σημαντική μείωση κατά 32 μονάδες βάσης έχει παρουσιάσει εντός Απριλίου η διαφορά απόδοσης του 10ετούς κυπριακού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου, υποχωρώντας στις 132 μονάδες βάσης. Σημειώνεται ότι στο τέλος Δεκεμβρίου του 2018, η διαφορά απόδοσης των δύο ομολόγων ανερχόταν στις 205 μονάδες βάσης.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Με Αβέρωφ και Αννίτα στο κάδρο, ο Δίπλαρος σηκώνει τη σημαία της ενότητας

ΔΗΣΥ: Με Αβέρωφ και Αννίτα στο κάδρο, ο Δίπλαρος σηκώνει τη σημαία της ενότητας

Η συνάντηση της Αννίτας Δημητρίου με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, την Πέμπτη,  δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από τη συζήτηση που έχει ήδη ανοίξει στον Δημοκρατικό Συναγερμό, για την επόμενη Προεδρική εκλογή. Η χρονική συγκυρία, οι διαφορετικές δημόσιες τοποθετήσεις των δύο και η παράλληλη παρέμβαση του Ευθύμιου Δίπλαρου, για την ανάγκη διατήρησης της κομματικής ενότητας, συνθέτουν ένα πολιτικό σκηνικό που κάθε άλλο παρά αδιάφορο είναι.