Ακόμη χαμηλότερα οι αποδόσεις των κυπριακών κρατικών ομολόγων τον Απρίλιο

Ακόμη χαμηλότερα οι αποδόσεις των κυπριακών κρατικών ομολόγων τον Απρίλιο

Ακόμη χαμηλότερα έχουν οδηγηθεί εντός Απριλίου οι αποδόσεις των κυπριακών κρατικών ομολόγων, μειώνοντας περαιτέρω και σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα το κόστος δανεισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε το ΚΥΠΕ, το 10ετές ομόλογο αναφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας με κουπόνι 2,38% το οποίο εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018, διαπραγματεύεται στις διεθνείς αγορές χαμηλότερα κατά 100 μονάδες βάσης, στο 1,37%. Από τις αρχές Απριλίου η απόδοση του ομολόγου έχει υποχωρήσει κατά 20 μονάδες βάσης.   
 
Επιπλέον, σημαντική μείωση κατά 32 μονάδες βάσης έχει παρουσιάσει εντός Απριλίου η διαφορά απόδοσης του 10ετούς κυπριακού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου, υποχωρώντας στις 132 μονάδες βάσης. Σημειώνεται ότι στο τέλος Δεκεμβρίου του 2018, η διαφορά απόδοσης των δύο ομολόγων ανερχόταν στις 205 μονάδες βάσης.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

Η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Σύκα, για σκοπούς αστυνομικής ανάκρισης, σε σχέση με τις καταγγελίες της συντρόφου του για ξυλοδαρμό, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα, φαίνεται να κλείνει οριστικά ένα κρίσιμο κεφάλαιο για την ηγεσία του κόμματος, καθιστώντας πλέον μονόδρομο την αφαίρεσή του βουλευτή, από το ψηφοδέλτιο των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE