Ακόμη χαμηλότερα οι αποδόσεις των κυπριακών κρατικών ομολόγων τον Απρίλιο

Ακόμη χαμηλότερα οι αποδόσεις των κυπριακών κρατικών ομολόγων τον Απρίλιο

Ακόμη χαμηλότερα έχουν οδηγηθεί εντός Απριλίου οι αποδόσεις των κυπριακών κρατικών ομολόγων, μειώνοντας περαιτέρω και σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα το κόστος δανεισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε το ΚΥΠΕ, το 10ετές ομόλογο αναφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας με κουπόνι 2,38% το οποίο εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018, διαπραγματεύεται στις διεθνείς αγορές χαμηλότερα κατά 100 μονάδες βάσης, στο 1,37%. Από τις αρχές Απριλίου η απόδοση του ομολόγου έχει υποχωρήσει κατά 20 μονάδες βάσης.   
 
Επιπλέον, σημαντική μείωση κατά 32 μονάδες βάσης έχει παρουσιάσει εντός Απριλίου η διαφορά απόδοσης του 10ετούς κυπριακού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου, υποχωρώντας στις 132 μονάδες βάσης. Σημειώνεται ότι στο τέλος Δεκεμβρίου του 2018, η διαφορά απόδοσης των δύο ομολόγων ανερχόταν στις 205 μονάδες βάσης.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.