Ακόμη χαμηλότερα οι αποδόσεις των κυπριακών κρατικών ομολόγων τον Απρίλιο

Ακόμη χαμηλότερα οι αποδόσεις των κυπριακών κρατικών ομολόγων τον Απρίλιο

Ακόμη χαμηλότερα έχουν οδηγηθεί εντός Απριλίου οι αποδόσεις των κυπριακών κρατικών ομολόγων, μειώνοντας περαιτέρω και σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα το κόστος δανεισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε το ΚΥΠΕ, το 10ετές ομόλογο αναφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας με κουπόνι 2,38% το οποίο εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018, διαπραγματεύεται στις διεθνείς αγορές χαμηλότερα κατά 100 μονάδες βάσης, στο 1,37%. Από τις αρχές Απριλίου η απόδοση του ομολόγου έχει υποχωρήσει κατά 20 μονάδες βάσης.   
 
Επιπλέον, σημαντική μείωση κατά 32 μονάδες βάσης έχει παρουσιάσει εντός Απριλίου η διαφορά απόδοσης του 10ετούς κυπριακού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου, υποχωρώντας στις 132 μονάδες βάσης. Σημειώνεται ότι στο τέλος Δεκεμβρίου του 2018, η διαφορά απόδοσης των δύο ομολόγων ανερχόταν στις 205 μονάδες βάσης.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας - Δεν θα αποστρατευτούμε ποτέ από την προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση»

ΠτΔ: «Είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας - Δεν θα αποστρατευτούμε ποτέ από την προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση»

Η αναβάθμιση των παραγόντων ισχύος εξυπηρετεί την υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητά μας που δεν είναι άλλη από τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δήλωση μετά τη στρατιωτική παρέλαση, στη Λευκωσία, για την επέτειο της κυπριακής ανεξαρτησίας. Τόνισε παράλληλα ότι είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας.

BEST OF TOTHEMAONLINE