Ακόμη χαμηλότερα οι αποδόσεις των κυπριακών κρατικών ομολόγων τον Απρίλιο

Ακόμη χαμηλότερα οι αποδόσεις των κυπριακών κρατικών ομολόγων τον Απρίλιο

Ακόμη χαμηλότερα έχουν οδηγηθεί εντός Απριλίου οι αποδόσεις των κυπριακών κρατικών ομολόγων, μειώνοντας περαιτέρω και σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα το κόστος δανεισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε το ΚΥΠΕ, το 10ετές ομόλογο αναφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας με κουπόνι 2,38% το οποίο εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018, διαπραγματεύεται στις διεθνείς αγορές χαμηλότερα κατά 100 μονάδες βάσης, στο 1,37%. Από τις αρχές Απριλίου η απόδοση του ομολόγου έχει υποχωρήσει κατά 20 μονάδες βάσης.   
 
Επιπλέον, σημαντική μείωση κατά 32 μονάδες βάσης έχει παρουσιάσει εντός Απριλίου η διαφορά απόδοσης του 10ετούς κυπριακού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου, υποχωρώντας στις 132 μονάδες βάσης. Σημειώνεται ότι στο τέλος Δεκεμβρίου του 2018, η διαφορά απόδοσης των δύο ομολόγων ανερχόταν στις 205 μονάδες βάσης.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας. 

BEST OF TOTHEMAONLINE