ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Kάτω από τη μύτη της Αστυνομίας - Καταζητούμενος δούλευε ως μεταφορέας περιπολικών!

ΛΕΜΕΣΟΣ: Kάτω από τη μύτη της Αστυνομίας - Καταζητούμενος δούλευε ως μεταφορέας περιπολικών!

Μετέφερε περιπολικά σε Αστυνομικό Σταθμό ο 54χρονος Ελλαδίτης εκζητούμενος με Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης από την Ελλάδα, μέχρι την Δευτέρα (8/4) που αστυνομικός τον συνέλαβε.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, παρουσιάστηκε την Τετάρτη (17/4), ο 54χρονος εκζητούμενος, με τον εξεταστή του ΤΑΕ Λεμεσού να βρίσκεται στο εδώλιο του μάρτυρα και να αντεξετάζεται από τον συνήγορο υπεράσπισης του Ελλαδίτη, Λοΐζο Νεοφύτου.

Κατά την αντεξέταση, ο κ. Νεοφύτου παρουσίασε στο Δικαστήριο έγγραφο από το βιβλιάριο ενεργειών Αστυνομικού Σταθμού στη Λεμεσό, και στο οποίο φαίνεται ο πελάτης του να μετέφερε με ρυμουλκό περιπολικά στον Σταθμό.

Όπως εξήγησε ο συνήγορος του 54χρονου, ο πελάτης του εργάζεται ως οδηγός ρυμουλκού και στο πλαίσιο της εργασίας του, μετέφερε τακτικά περιπολικά σε Αστυνομικούς Σταθμού.

Το ποιο πάνω, επιβεβαιώνεται και από την μαρτυρία του εξεταστή της υπόθεσης, ο οποίος εξήγησε στο Δικαστήριο πως προέκυψε η σύλληψη του καταζητούμενου.

Μέλος της Αστυνομίας που εργάζεται στο Τμήμα Πληροφοριών, σύμφωνα με τον εξεταστή, τον ενημέρωσε τη Δευτέρα 8/4, ότι σε ρυμουλκό που μετέφερε περιπολικό και κατευθυνόταν προς την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, βρισκόταν πρόσωπο το οποίο πιθανόν να είναι καταζητούμενο.

Ο μάρτυρας αστυνομικός, βγήκε στην αυλή της ΑΔΕ Λεμεσού και είδε το ρυμουλκό να ξεφορτώνει το περιπολικό και του ζήτησε ταυτότητα και διαπίστωσε ότι επρόκειτο πράγματι για καταζητούμενο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΛΕΜΕΣΟΣ: Απουσίαζε στη δίκη του- Εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα και αποφασίζει το Δικαστήριο

Κατόπιν σχετικής ερώτησης του κ. Νεοφύτου, ο μάρτυρας ανέφερε ότι μετά τη σύλληψη του 54χρονου, αφού του εφιστήθηκε η προσοχή στον νόμο, αυτός του απάντησε “πως με βρήκατε;”.

Κατά τη διάρκεια της αντεξέτασης, ο εξεταστής του ΤΑΕ μετά από ερώτηση του συνηγόρου για το αν του φάνηκε να γνώριζε ο πελάτης του ότι ήταν καταζητούμενος ή προσπάθησε να διαφύγει, απάντησε ότι με βάσει την εμπειρία του, ο 54χρονος δεν φαίνεται να είχε σκοπό να διαφύγει ούτε να αποπλανήσει την Αστυνομία.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος ο αστυνομικός εξήγησε, κατά τη συνομιλία του με τον Ελλαδίτη, ο δεύτερος έδειχνε έκπληκτος για το γεγονός ότι ήταν καταζητούμενος και ότι εκκρεμούσε εναντίων του τέτοια διαδικασία στην Κύπρο.

Πάντως, όπως το ThemaOnline ενημερώνεται, υπάρχει χρονικό περιθώριο στο οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να αποφασιστεί η έκδοση του 54χρονου στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα η όλη διαδικασία πρέπει, βάσει ευρωπαϊκής νομοθεσίας, να ολοκληρωθεί εντός 60 ημερών από την ημέρα σύλληψης.

Όπως σας ενημερώσαμε και σε ρεπορτάζ μας τη Τρίτη 9 Απριλίου, ο 54χρονος είχε κριθεί ένοχος στην απουσία του από ελληνικό δικαστήριο για οικονομικά αδικήματα που αφορούν έκδοση ακάλυπτων επιταγών κατά συρροή και πλαστογραφία.

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top