ΕΛΛΑΔΑ

Α.Τσίπρας: Τηλεφωνικές συνομιλίες με Ολάντ και Ντράγκι εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Α.Τσίπρας: Τηλεφωνικές συνομιλίες με Ολάντ και Ντράγκι εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, είχε το απόγευμα του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε με δική του πρωτοβουλία με τους δύο άνδρες, για να τους εκφράσει τις ανησυχίες του εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Πηγές από τα Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός ζήτησε από τον Μάριο Ντράγκι, ως πρόεδρο ενός αυτόνομου οργανισμού, όπως είναι η ΕΚΤ, γεγονός που όπως είπε σέβεται απόλυτα, να μην υπόκειται σε πολιτικές πιέσεις και «να αντιμετωπίζει το ίδιο τη χώρα ανεξάρτητα αν ο υπουργός Οικονομικών ονομάζεται Γιάννης Σουρνάρας, Γκίκας Χαρδούβελης ή Γιάνης Βαρουφάκης».

Από το πρωθυπουργικό περιβάλλον μεταφέρεται μόνο η μία πλευρά της στιχομυθίας. Η απόκριση του κ. Ντράγκι δεν είναι γνωστή.

Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους κύκλος στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα-Ολάντ, οι δύο άνδρες «συμφώνησαν να υπάρξει στενή συνεργασία σε όλους τους τομείς», καθώς και «άμεση συνάντηση στο Παρίσι μεταξύ των υπουργών Οικονομικών των δύο χωρών», και κατόπιν και στην Αθήνα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top