Κυπριακό και ηλεκτρική σύνδεση συζήτησε ο Τατάρ στην Τουρκία

Κυπριακό και ηλεκτρική σύνδεση συζήτησε ο Τατάρ στην Τουρκία

Ο ηγέτης του τ/κ κόμματος Εθνικής Ενότητας Ερσίν Τατάρ είχε σειρά συναντήσεων στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, είχε χωριστές συναντήσεις με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών και τον Υπουργό Οικονομικών με τους οποίους συζήτησε το Κυπριακό, την οικονομία των κατεχομένων και τη μεταφορά ηλεκτρισμού στα κατεχόμενα από την Τουρκία μέσω καλωδίου κα.

Σε δηλώσεις του μετά, ανέφερε ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών μοιράζεται τις ίδιες απόψεις μαζί του σχετικά με το Κυπριακό. Είπε ακόμη ότι έφθασε ο καιρός να υπάρξει στο τραπέζι ένα εναλλακτικό μοντέλο λύσης δύο κρατών.

Είπε ότι η Τουρκία, για άλλη μια φορά, υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στην οικονομική ανάπτυξη των κατεχομένων.

Πρόσθεσε ότι με χαρά άκουσε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με τη μεταφορά ηλεκτρισμού στα κατεχόμενα μέσω Τουρκίας και τη δημιουργία ενός συστήματος διασύνδεσης.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αντόνιο Κόστα: «Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα»

Αντόνιο Κόστα: «Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα»

«Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, ο οποίος έγινε δεκτός το πρωί της Παρασκευής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία. Το Κυπριακό είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, σημείωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που θα έχει με τον κ. Κόστα για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ). Τον συνεχάρη, παράλληλα, για την πρωτοβουλία του να επισκεφθεί όλα τα κράτη μέλη.