Κυπριακό και ηλεκτρική σύνδεση συζήτησε ο Τατάρ στην Τουρκία

Κυπριακό και ηλεκτρική σύνδεση συζήτησε ο Τατάρ στην Τουρκία

Ο ηγέτης του τ/κ κόμματος Εθνικής Ενότητας Ερσίν Τατάρ είχε σειρά συναντήσεων στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, είχε χωριστές συναντήσεις με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών και τον Υπουργό Οικονομικών με τους οποίους συζήτησε το Κυπριακό, την οικονομία των κατεχομένων και τη μεταφορά ηλεκτρισμού στα κατεχόμενα από την Τουρκία μέσω καλωδίου κα.

Σε δηλώσεις του μετά, ανέφερε ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών μοιράζεται τις ίδιες απόψεις μαζί του σχετικά με το Κυπριακό. Είπε ακόμη ότι έφθασε ο καιρός να υπάρξει στο τραπέζι ένα εναλλακτικό μοντέλο λύσης δύο κρατών.

Είπε ότι η Τουρκία, για άλλη μια φορά, υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στην οικονομική ανάπτυξη των κατεχομένων.

Πρόσθεσε ότι με χαρά άκουσε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με τη μεταφορά ηλεκτρισμού στα κατεχόμενα μέσω Τουρκίας και τη δημιουργία ενός συστήματος διασύνδεσης.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Μεταβαίνει σήμερα στη Ρώμη – Έμφαση σε άμυνα, ασφάλεια και ενέργεια – Το ζήτημα των οδοφραγμάτων και η πρόταση για το Καϊμακλί

ΠτΔ: Μεταβαίνει σήμερα στη Ρώμη – Έμφαση σε άμυνα, ασφάλεια και ενέργεια – Το ζήτημα των οδοφραγμάτων και η πρόταση για το Καϊμακλί

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους για την επίσκεψη που θα έχει σήμερα και αύριο στην Ιταλία καθώς και το ζήτημα των οδοφραγμάτων προέβη σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Battlefield ReDEFiNED 2026».

BEST OF TOTHEMAONLINE