ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Η Πρωτοβουλία για τον Δρόμο του Μεταξιού συμβάλλει στην ειρήνη, στη σταθερότητα και την ανάπτυξη»

ΠτΔ: «Η Πρωτοβουλία για τον Δρόμο του Μεταξιού συμβάλλει στην ειρήνη, στη σταθερότητα και την ανάπτυξη»

Η ανάπτυξη της Πρωτοβουλίας για τον Δρόμο του Μεταξιού είναι προς το παγκόσμιο συμφέρον γιατί προάγει τη συνεργασία μεταξύ κρατών και συμβάλλει στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στο Πεκίνο για να συμμετάσχει στο Φόρουμ Κορυφής για τον Δρόμο του Μεταξιού, επαίνεσε την Κίνα για «τη διοργάνωση αυτού του εξαιρετικού γεγονότος που θα μας δώσει  την ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας για ενδυνάμωση των σχέσεών μας … προς το ύψιστο συμφέρον» των λαών της Κύπρου και της Κίνας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως θεωρεί την Πρωτοβουλία για τον Δρόμο του Μεταξιού «μια μεγάλη ευκαιρία για χώρες όπως η Κύπρος», για να δει η χώρα πώς μπορεί να ενισχύσει «τις άριστες σχέσεις μας με την Κίνα» και να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών.

«Αναμένω περαιτέρω πρωτοβουλίες προκειμένου να οικοδομήσουμε τη συνεργασία μας με όλες τις χώρες που συμμετέχουν, κάτι που θα δώσει την ευκαιρία για περαιτέρω επενδύσεις είτε στην Κίνα είτε αντίστροφα για ανάπτυξη της συνεργασίας στο εμπόριο και τις επενδύσεις», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως η Κύπρος έχει ωφεληθεί πάρα πολύ από την Πρωτοβουλία για τον Δρόμο του Μεταξιού, προσθέτοντας πως οι κινέζικες επενδύσεις βοήθησαν τον τομέα των οικοδομών να βγει από την οικονομική κρίση την περίοδο 2012-2013.

Σε ό,τι αφορά τη ναυτιλιακή συνεργασία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως η Κύπρος, η τρίτη μεγαλύτερη χώρα στην ΕΕ σε ό,τι αφορά την εγγραφή σκαφών στο νηολόγιο της και η 10η σε παγκόσμιο επίπεδο, επιθυμεί να ωφεληθεί από αυτήν.

«Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να γίνουμε μέρος αυτής της ανάπτυξης, που χωρίς αμφιβολία θα ωφελήσει τον ναυτιλιακό μας τομέα», ανέφερε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Έκρηξη στη Λευκωσία: Μεταφέρθηκε και δεύτερο πρόσωπο στο Νοσοκομείο - Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Έκρηξη στη Λευκωσία: Μεταφέρθηκε και δεύτερο πρόσωπο στο Νοσοκομείο - Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (20/2) στη Λευκωσία, μετά από διαρροή υγραερίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top