ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Σε διαχειριστές κεφαλαίων η πλειοψηφία της διπλής έκδοσης ομολόγων

ΚΥΠΡΟΣ: Σε διαχειριστές κεφαλαίων η πλειοψηφία της  διπλής έκδοσης ομολόγων

Από διαχειριστές κεφαλαίων αγοράστηκε η πλειοψηφία των δύο ομολόγων, ενός 5ετους και ενός 30ετούς διάρκειας, συνολικής αξίας €1,25 δισεκατομμυρίων που εξέδωσε την Τετάρτη 24/4 η Κυπριακή Δημοκρατία.

 
Με βάση τα συνοπτικά της έκδοσης, που δημοσιοποίησε το Γραφείο Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, η συναλλαγή προσέλκυσε συνολικές προσφορές πέραν των €11 δισεκατομμυρίων (€4,8 δις για το 5ετές και €6,3 δις για το 30ετές), που αποτελεί το μεγαλύτερο ποσό προσφορών που έχει εξασφαλίσει η Κυπριακή Δημοκρατία από την επιστροφή της στις αγορές τον Ιούνιο του 2014.
 
Αναφορικά με την τιμολόγηση των δύο ομολόγων, το ΓΔΔΧ αναφέρει πώς η ανάλυση καταδεικνύει πως το 5ετές (επιτόκιο 6,25%, απόδοση 0,673%)  τιμολογήθηκε στη δίκαιη αξία του, ενώ το 30-ετές (2,75%, απόδοση 2,83%) προσφέρει σε επενδυτές περίπου 5 μονάδες βάσης πάνω από τη θεωρητική δίκαιη αξία του στη δευτερογενή αγορά.
 
Εξάλλου, πέραν του ότι το 30ετές ομόλογο ήταν το μεγαλύτερες διάρκειας ομόλογο που έχει εκδοθεί ποτέ από την Κυπριακή Δημοκρατία, το ΓΔΔΧ επισημαίνει πως το 5ετές τιμολογήθηκε με  την χαμηλότερη απόδοση  (0.673%) και το χαμηλότερο ονομαστικό επιτόκιο (0.625%) που επιτεύχθηκαν ποτέ από την Κυπριακή Δημοκρατία για ομόλογο που εκδόθηκε με την μέθοδο της κοινοπραξίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top