ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ένας «παλιάτσος» που κερνούσε πίκρα!

Ένας «παλιάτσος» που κερνούσε πίκρα!

Στις 3 Νοεμβρίου 1979, σε μια μικρή πόλη στην Αργεντινή, στη Ρίο Κουάρτο, γεννιόταν ένα αγοράκι που αργότερα θα είχε το προσωνύμιο του «παλιάτσου», αλλά αντί για χαρά θα κερνούσε πίκρα τους αντίπαλους παίκτες, οπαδούς αλλά και τα δίκτυα! Το όνομα του παιδιού, Πάμπλο Αϊμάρ!

Ο Πάμπλο, ήταν ένα παιδί με ποδοσφαιρική παιδεία, και όποιος τον παρακολουθούσε έβλεπε πως θα προδιαγραφόταν ένα λαμπρό μέλλον. Ο Αργεντινός, από τα πρώτα του χρόνια έπαιζε με μια μπάλα στις αλάνες, και στα 6 του μπήκε στις ακαδημίες της Εστουδιάντες, αφού ο υπεύθυνος έμεινε «άγαλμα» με τις ντρίμπλες που έριχνε ο μικρούλης!

Ο Παμπλίτο, έπρεπε να μεγαλώσει πολύ γρήγορα για να πετύχει το όνειρο του, όμως αυτός δεν το έκανε και στα 13 του όταν ήταν στις ακαδημίες της Ρίβερ Πλέιτ επέστρεψε στο σπίτι του, γιατί του έλειψαν οι γονείς του και τα αδέλφια του! Τέτοιος τύπος ήταν από μικρός, αν κάτι τον χάλαγε έφευγε!

Ο «παλιάτσος», προσωνύμιο που το δόθηκε επειδή ήταν διαρκώς χαμογελαστός, ήταν ένας επιτελικός μέσος παλιάς κοπής, που έπαιζε σύγχρονο ποδόσφαιρο! Ο τρόπος του, οι κινήσεις του, οι ντρίμπλες του, τα πάντα του! Έκανε τον καθένα να γοητεύεται έτσι όπως έπαιζε.

Ύψος 1.70 και μαλλί σγουρό, αλήτικο! Θα μπορούσε να πει κανείς πως η πορεία του ήταν σαν τη χαίτη του! Όσο μεγάλωνε αυτή, το ίδιο γινόταν και στην καριέρα του. Χαμηλών τόνων, ταπεινός, όμως όταν πάταγε χορτάρι δεν σκεφτόταν τίποτα άλλο από το πώς να… εξευτελίζει τους αντιπάλους του. Έκανε πράγματα που ήταν αδιανόητα για την εποχή του! Εκρηκτικός, μπορούσε με ευκολία να παίξει στον κλειστό χώρο ενώ οι αμυνόμενοι προσπαθούσαν με νύχια και δόντια να τον σταματήσουν. Γιαυτό και οι πολλοί τραυματισμοί από νωρίς, μερικοί μάλιστα σοβαροί οδηγώντας τον σε χειρουργεία.

Μια απίστευτη ιστορία που έτυχε στον Παμπλίτο, ήταν όταν άρχισε να διαδίδεται το όνομα του μια παρέα κοριτσιών του ζήτησε φωτογραφία, όμως αυτός έσκυψε το κεφάλι του και έφυγε τρέχοντας πιστεύοντας πως είναι δημοσιογράφοι!

Το δεξί του πόδι ήταν… έργο τέχνης! Διαβήτης, ξυράφι, φαρμάκι, όπως θέλετε πείτε το! Ποδιές, σομπρέρο, τακούνια ήταν μερικά από αυτά που έκανε στο γήπεδο. Απαράμιλλο στιλ που πλέον δεν βλέπουμε συχνά. Γρήγορα, γρήγορα ξεχώρισε και έφυγε από την Λατινική Αμερική και τη Ρίβερ για την Ευρώπη και τη Βαλένθια, τότε που οι «νυχτερίδες» δάγκωναν τους πάντες. Στους «μιλιονάρος» αγωνίστηκε από το 1996 μέχρι τον Ιανουάριο του 2001 έχοντας 82 συμμετοχές και 21 τέρματα όσα ήταν και τα χρόνια του όταν αποχαιρέτησε τους φιλάθλους του «Μονουμεντάλ» υποσχόμενος πως θα γυρίσει μια μέρα, κάτι που έπραξε το 2015.

Με τη Βαλένθια, να έχει δημιουργήσει μια καταπληκτική ομάδα, μεγαλούργησε και έγινε εν μέρει ο Αϊμάρ και όχι ο Πάμπλο! Εκείνη την εποχή η Βαλένθια ήταν μεγάλη δύναμη στο ποδόσφαιρο και το 2001 ο Αργεντινός έπαιξε στον τελικό του «Σαν Σίρο» εκεί όπου η Ισπανική ομάδα έχασε από την Μπάγερν. Από το 2001 μέχρι το 2006 έμεινε στις «νυχτερίδες» και είχε αποθεωθεί πολλές φορές από θρύλους του αθλήματος καταγράφοντας 162 συμμετοχές και 25 γκολ. Ο Γιόχαν Κρόιφ μετά από ένα ματς «υποκλίθηκε» με τις δηλώσεις του στον Αϊμάρ. Κατάλαβε όμως, ότι ο κύκλος του στις νυχτερίδες πλέον είχε κλείσει.

Δεν… πήγε και πολύ μακριά αφού μετακόμισε στη Ρεαλ Σαραγόσα. Έμεινε εκεί για δύο χρονιές από το 2006 έως το 2008 κάνοντας και πάλι τα… δικά του!

Το 2008 έφυγε από την Ισπανία αλλά όχι από την Ιβηρική Χερσόνησο καθώς ο επόμενος σταθμός του ήταν η Πορτογαλία και η Μπενφίκα. Στους αετούς φαίνεται να βρήκε τον παλιό καλό του εαυτό αλλά και την ποδοσφαιρική του «Ιθάκη» αφού ουσιαστικά εκεί έκλεισε τον μεγάλο κύκλο του στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο το 2013, αφού μετά δεν έχει να αναδείξει κάτι σημαντικό.

Έχει όμως να αναδείξει κάτι το σπουδαίο! Ο Αϊμάρ «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια μόλις στα 33 (τον Ιανουάριο του 2018) του, στο «σπίτι» του, εκεί που έμαθε να παίζει μπάλα! Αγωνίστηκε με την Εστουδιάντες δε Ρίο Κουάρτο ομάδα της πόλης του για 50 λεπτά σε αγώνα κυπέλλου, μέσα σε κλίμα συγκίνησης!

Το παλμαρέ του γεμάτο, αφού ο Παμπλίτο κατέκτησε δύο πρωταθλήματα  Ισπανίας, ένα πρωτάθλημα Πορτογαλίας, ένα τρόπαιο UEFA (αυτό που τώρα λέγεται Εuropa League), ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας, τέσσερα Λιγκ Καπ Πορτογαλίας και ένα παγκόσμιο κύπελλο κάτω των 20 με την Αργεντινή.

Οι συμπατριώτες του έχουν να πουν πολλά για αυτόν. Ο Μαραντόνα κάποτε δήλωσε «Είναι ο μόνος παίκτης που θα πλήρωνα να τον δω από κοντά» χρίζοντας τον και διάδοχο του. Ο συμπαίκτης του στην Εθνική Αργεντινής Χαβιέρ Σαβιόλα,  αποθέωσε τον «παλιάτσο» λέγοντας πως «δεν έχω παίξει με άλλο παίκτη και να ξέρει που να βρίσκομαι, ή έστω να σηκώνει το κεφάλι του και να ξέρει που θα είμαι»! Βέβαια, δεν μπορεί να ξεχαστεί το γεγονός πως όταν έλεγε «αντίο» στο χώρο του ποδοσφαίρου ως παίκτης, ο Μέσι τον χαρακτήρισε ίνδαλμα του!

Πλέον είναι προπονητής της Κ17 της Εθνικής Αργεντινής, όμως είναι σίγουρο πως θα τον δούμε να κοουτσάρει ένα μεγάλο κλαμπ κάποια στιγμή!

Υ.Γ «Παλιάτσο» να συνεχίσεις να είσαι χαμογελαστός!

Υ.Γ 2  Ο Παμπλίτο ποτέ δεν θέλησε να γίνει Αϊμάρ!

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top