Τα επαγγέλματα που κινδυνεύουν περισσότερο από τα… ρομπότ

Τα επαγγέλματα που κινδυνεύουν περισσότερο από τα… ρομπότ

Μεγαλύτερος ο κίνδυνος για τους ανειδίκευτους και χαμηλόμισθους. Ο κρίσιμος ρόλος της εκπαίδευσης.

Οι κυβερνήσεις δεν έχουν καταφέρει να προετοιμάσουν τους εργαζομένους για τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης ενόψει μιας «διαδικασία δημιουργικής καταστροφής» η οποία θα αλλάξει ριζικά τις δουλειές και τις καριέρες των ανθρώπων, όπως προειδοποιεί πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ.

Το κλαμπ των 36 πλουσιότερων εθνών ανέφερε ότι η συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα είναι η μικρότερη μεταξύ αυτών που την έχουν περισσότερο ανάγκη: των ανειδίκευτων, μεγαλύτερης ηλικίας εργαζομένων, εκείνων που έχουν χάσει τις δουλειές τους και όσων έχουν προσωρινή απασχόληση.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται η διαδικασία επανέναρξης των ερευνών για την πόντιση καλωδίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το υπό γαλλική σημαία ερευνητικό σκάφος «Αμπέιγ Μαρανγκό» (Abeille Marengo) απέπλευσε από το λιμάνι της Νάπολης με προορισμό το Ηράκλειο, όπου αναμένεται να φτάσει την Τρίτη 27/10.

BEST OF TOTHEMAONLINE