Τα επαγγέλματα που κινδυνεύουν περισσότερο από τα… ρομπότ

Τα επαγγέλματα που κινδυνεύουν περισσότερο από τα… ρομπότ

Μεγαλύτερος ο κίνδυνος για τους ανειδίκευτους και χαμηλόμισθους. Ο κρίσιμος ρόλος της εκπαίδευσης.

Οι κυβερνήσεις δεν έχουν καταφέρει να προετοιμάσουν τους εργαζομένους για τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης ενόψει μιας «διαδικασία δημιουργικής καταστροφής» η οποία θα αλλάξει ριζικά τις δουλειές και τις καριέρες των ανθρώπων, όπως προειδοποιεί πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ.

Το κλαμπ των 36 πλουσιότερων εθνών ανέφερε ότι η συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα είναι η μικρότερη μεταξύ αυτών που την έχουν περισσότερο ανάγκη: των ανειδίκευτων, μεγαλύτερης ηλικίας εργαζομένων, εκείνων που έχουν χάσει τις δουλειές τους και όσων έχουν προσωρινή απασχόληση.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα σύγκλησης Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό και αυτή δεν αναμένεται να συμβεί μέσα στο καλοκαίρι, τονίζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE