Τα επαγγέλματα που κινδυνεύουν περισσότερο από τα… ρομπότ

Τα επαγγέλματα που κινδυνεύουν περισσότερο από τα… ρομπότ

Μεγαλύτερος ο κίνδυνος για τους ανειδίκευτους και χαμηλόμισθους. Ο κρίσιμος ρόλος της εκπαίδευσης.

Οι κυβερνήσεις δεν έχουν καταφέρει να προετοιμάσουν τους εργαζομένους για τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης ενόψει μιας «διαδικασία δημιουργικής καταστροφής» η οποία θα αλλάξει ριζικά τις δουλειές και τις καριέρες των ανθρώπων, όπως προειδοποιεί πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ.

Το κλαμπ των 36 πλουσιότερων εθνών ανέφερε ότι η συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα είναι η μικρότερη μεταξύ αυτών που την έχουν περισσότερο ανάγκη: των ανειδίκευτων, μεγαλύτερης ηλικίας εργαζομένων, εκείνων που έχουν χάσει τις δουλειές τους και όσων έχουν προσωρινή απασχόληση.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Η Κύπρος βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη βιώσιμη και εμπορική αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της στην ΑΟΖ της, αναδεικνύοντας την Ανατολική Μεσόγειο σε έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο και συμβάλλοντας, παράλληλα, στις προσπάθειες της ΕΕ για ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας μέσω της διαφοροποίησης πηγών και οδεύσεων, ανέφερε την Τρίτη ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μιχάλης Δαμιανός, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE