ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: Το ΑΚΕΛ εθελοτυφλεί απέναντι στις τουρκικές μεθοδεύσεις

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: Το ΑΚΕΛ εθελοτυφλεί απέναντι στις τουρκικές μεθοδεύσεις

Για ακατανόητη επιμονή του ΑΚΕΛ να εθελοτυφλεί απέναντι στις επιθετικές μεθοδεύσεις της Τουρκίας και την απροθυμία της τουρκικής πλευράς για πραγματική διαπραγμάτευση και να επιρρίπτει συνεχώς ευθύνες στον Πρόεδρο και, τελικά, στην ελληνοκυπριακή πλευρά, έκανε λόγο το Σάββατο 4/5 ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

 

 
Σε γραπτή απάντησή του στο ΑΚΕΛ, ο κ. Προδρόμου λέει ότι με ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του, το ΑΚΕΛ επικρίνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «χώρισε τον λαό σε πατριώτες και μη». 

«Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκκινώντας από τις κοινές θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές ανησυχίες και επιδιώξεις του συνόλου των πολιτών, καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες και αντιμάχεται τις τουρκικές μεθοδεύσεις, προκειμένου να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με στόχο μια συμφωνία που θα δίνει μια λειτουργική πολιτεία και ένα κράτος δικαίου, στη βάση των ευρωπαϊκών δεδομένων» λέει.
 
Μια λύση, συνεχίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, που θα παρέχει ασφάλεια σε όλους τους πολίτες και θα κατοχυρώνει ανθρώπινα δικαιώματα και πολιτικές ελευθερίες. «Αυτή είναι και η ουσία μιας πραγματικά καθολικής πολιτικής που αντικατοπτρίζει τη βούληση του συνόλου και αντιστοιχεί στο συμφέρον του λαού και της χώρας» λέει.

Αναφέρει επίσης ότι «αντίθετη επίδραση φαίνεται να έχει αυτή η ακατανόητη επιμονή του ΑΚΕΛ να εθελοτυφλεί απέναντι στις επιθετικές μεθοδεύσεις της Τουρκίας και την απροθυμία της τουρκικής πλευράς για πραγματική διαπραγμάτευση και να επιρρίπτει συνεχώς ευθύνες στον Πρόεδρο και, τελικά, στην ελληνοκυπριακή πλευρά». 

«Είναι αυτή η παραγνώριση των πραγματικών δεδομένων και της εντελώς αρνητικής στάσης της Τουρκίας, προκειμένου να επινοηθεί φταίξιμο στον δικό μας Πρόεδρο, που μπορεί να έχει διχαστική επίδραση. Δυστυχώς, η μόνη ερμηνεία που μπορεί να δοθεί σε μια τέτοια πολιτική συμπεριφορά είναι ότι υποβάλλεται από κομματικές σκοπιμότητες. Και αυτό δεν αφορά τον ίδιο τον λαό, αλλά την ηγεσία του ΑΚΕΛ» καταλήγει ο κ. Προδρόμου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το Κραν Μοντανά επιστρέφει στο προσκήνιο: Οι αποκαλύψεις Τσίπρα, οι αντιδράσεις Αναστασιάδη και η νέα κινητικότητα στο Κυπριακό

Το Κραν Μοντανά επιστρέφει στο προσκήνιο: Οι αποκαλύψεις Τσίπρα, οι αντιδράσεις Αναστασιάδη και η νέα κινητικότητα στο Κυπριακό

Οκτώ χρόνια μετά το δραματικό ναυάγιο της Διάσκεψης στο Κραν Μοντανά, οι αναφορές του τέως Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στο βιβλίο του «Ιθάκη» επαναφέρουν στο δημόσιο διάλογο κρίσιμες πτυχές της διαπραγματευτικής διαδικασίας και ειδικότερα όσα εκτυλίχθηκαν στο περιβόητο τελευταίο δείπνο της 6ης Ιουλίου 2017.

BEST OF TOTHEMAONLINE