ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: Το ΑΚΕΛ εθελοτυφλεί απέναντι στις τουρκικές μεθοδεύσεις

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: Το ΑΚΕΛ εθελοτυφλεί απέναντι στις τουρκικές μεθοδεύσεις

Για ακατανόητη επιμονή του ΑΚΕΛ να εθελοτυφλεί απέναντι στις επιθετικές μεθοδεύσεις της Τουρκίας και την απροθυμία της τουρκικής πλευράς για πραγματική διαπραγμάτευση και να επιρρίπτει συνεχώς ευθύνες στον Πρόεδρο και, τελικά, στην ελληνοκυπριακή πλευρά, έκανε λόγο το Σάββατο 4/5 ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

 

 
Σε γραπτή απάντησή του στο ΑΚΕΛ, ο κ. Προδρόμου λέει ότι με ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του, το ΑΚΕΛ επικρίνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «χώρισε τον λαό σε πατριώτες και μη». 

«Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκκινώντας από τις κοινές θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές ανησυχίες και επιδιώξεις του συνόλου των πολιτών, καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες και αντιμάχεται τις τουρκικές μεθοδεύσεις, προκειμένου να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με στόχο μια συμφωνία που θα δίνει μια λειτουργική πολιτεία και ένα κράτος δικαίου, στη βάση των ευρωπαϊκών δεδομένων» λέει.
 
Μια λύση, συνεχίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, που θα παρέχει ασφάλεια σε όλους τους πολίτες και θα κατοχυρώνει ανθρώπινα δικαιώματα και πολιτικές ελευθερίες. «Αυτή είναι και η ουσία μιας πραγματικά καθολικής πολιτικής που αντικατοπτρίζει τη βούληση του συνόλου και αντιστοιχεί στο συμφέρον του λαού και της χώρας» λέει.

Αναφέρει επίσης ότι «αντίθετη επίδραση φαίνεται να έχει αυτή η ακατανόητη επιμονή του ΑΚΕΛ να εθελοτυφλεί απέναντι στις επιθετικές μεθοδεύσεις της Τουρκίας και την απροθυμία της τουρκικής πλευράς για πραγματική διαπραγμάτευση και να επιρρίπτει συνεχώς ευθύνες στον Πρόεδρο και, τελικά, στην ελληνοκυπριακή πλευρά». 

«Είναι αυτή η παραγνώριση των πραγματικών δεδομένων και της εντελώς αρνητικής στάσης της Τουρκίας, προκειμένου να επινοηθεί φταίξιμο στον δικό μας Πρόεδρο, που μπορεί να έχει διχαστική επίδραση. Δυστυχώς, η μόνη ερμηνεία που μπορεί να δοθεί σε μια τέτοια πολιτική συμπεριφορά είναι ότι υποβάλλεται από κομματικές σκοπιμότητες. Και αυτό δεν αφορά τον ίδιο τον λαό, αλλά την ηγεσία του ΑΚΕΛ» καταλήγει ο κ. Προδρόμου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top