ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομισιόν για τουρκικές προκλήσεις: «Ξεκάθαρη τοποθέτηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»

Κομισιόν για τουρκικές προκλήσεις: «Ξεκάθαρη τοποθέτηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»

Η Κομισιόν επαναλαμβάνει την προειδοποίηση στην Τουρκία για την κυπριακή ΑΟΖ.

"Δεν θα προβούμε σε εικασίες σχετικά με την κατάλληλη απάντηση", στην οποία αναφέρθηκε η Ύπατη Εκπρόσωπος Φεντερίκα Μογκερίνι στο μήνυμά της προς την Τουρκία το Σάββατο (4/5), και την προειδοποίηση να απέχει από κάθε παράνομη ενέργεια στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη, δήλωσε σήμερα (6/5) η αρμόδια εκπρόσωπος της Κομισιόν και της ΕΥΕΔ, Μάγια Κοτσίγιανιτς. Η Μ.Κοτσίγιανιτς, κληθείσα από το ΚΥΠΕ να διευκρινίσει και να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την συγκεκριμένη φράση στην επίσημη δήλωση του Σαββάτου, σημείωσε ότι δεν θα μπει σε εικασίες και επεσήμανε ότι "οι διπλωματικές επαφές και η σχετική εμπλοκή θα συνεχιστεί".

H Μάγια Κοτσίγινιτς, επανέλαβε δημόσια τη δήλωση της Ύπατης Εκπροσώπου Φ.Μογκερίνι και σημείωσε ότι θέση της ΕΕ είναι ξεκάθαρη, "έχουμε μια ξεκάθαρη τοποθέτηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο" (Μάρτιος 2018). Η Μ.Κοτσίγιανιτς σημείωσε ότι η ΕΕ παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την εξαγγελθείσα πρόθεση της Τουρκίας να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις και της ζητά να σεβαστεί την κυπριακή ΑΟΖ και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, επαναλαμβάνοντας την προειδοποίηση για ανάληψη κατάλληλης δράσης σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Απο ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top