ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: «Η Τουρκία επιχειρεί αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου»

Κατρούγκαλος: «Η Τουρκία επιχειρεί αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου»

Την εκτίμηση ότι η Τουρκία επιχειρεί να αντιδράσει στην πρόοδο που υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο, μέσω των τελευταίων κινήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, εξέφρασε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό news247.

«Θέλει να δημιουργήσει αντιπερισπασμούς και αποτυγχάνει», είπε ο κ. Κατρούγκαλος σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η Άγκυρα εισπράττει την καταδίκη σύσσωμης της διεθνούς κοινότητας.  «Η Τουρκία, με τις ενέργειες αυτές, απομονώνεται περαιτέρω κάτι το οποίο δεν επιθυμούμε. Η Ελλάδα επιδιώκει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και η χώρα μας είναι από τις τελευταίες - αν όχι η τελευταία- που υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Δεν θέλουμε η Τουρκία να φύγει από τις διεθνείς συμμαχίες και να γίνει ακόμη πιο επιθετική», ανέφερε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

Σε ερώτηση σχετικά με τα τουρκικά πλοία που βρίσκονται εντός της κυπριακής ΑΟΖ, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι η Άγκυρα επιχειρεί την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς τα συγκεκριμένα πλοία δεν διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία για εξορύξεις στην περιοχή. «Δεν πρόκειται για παρουσία ουσίας, αφού δεν διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία για πραγματικές εξορύξεις στην περιοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την αγορά των S-400 από την Τουρκία, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι η εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης θα κρίνει τις σχέσεις της με το ΝΑΤΟ και εκτίμησε ότι στην περίπτωση που προχωρήσει η τουρκική αγορά, αυτό δεν αλλάζει την ισορροπία στο Αιγαίο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top