ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τη σημασία ανάληψης δράσεων από ΜΚΟ εξήρε ο Επίτροπος Εθελοντισμού

Τη σημασία ανάληψης δράσεων από ΜΚΟ εξήρε ο Επίτροπος Εθελοντισμού

Η ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών οι οποίες ενεργοποιούν τους πολίτες και στηρίζουν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, είναι μια από τις σημαντικές δραστηριότητες του τομέα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και της εθελοντικής προσφοράς και γι’ αυτό τον λόγο ο εθελοντισμός και οι ΜΚΟ συμβάλουν σημαντικά  στην αντιμετώπιση οικονομικών, ανθρωπιστικών, περιβαλλοντικών και άλλων προβλημάτων, δήλωσε ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη στη διάσκεψη Τύπου την Τρίτη 7/5.

 
Ο κ. Γιαννάκη χαρακτήρισε αξιέπαινη την προσπάθεια που γίνεται με στόχο την στήριξη του ΠΑΣΥΚΑΦ, συνδυάζοντας την άθληση, τον εθελοντισμό και τον ανθρωπισμό. «Τρεις σημαντικές λέξεις οι οποίες πρεσβεύουν τις ίδιες αξίες. Αξίες που τόσο ανάγκη έχει η κοινωνία μας». Ενθάρρυνε δε όλους  τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά σε αυτή την πρωτοβουλία με την οποία θα ψυχαγωγηθούν στο όμορφο δάσος της Σολέας, συνδυάζοντας την άθληση και τη προσφορά.
 
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΠΑΣΥΚΑΦ, ο τρίτος ετήσιος αγώνας ορεινού τρεξίματος ‘Compressport Atsas Mountain Race powered by XM’ θα διεξαχθεί στις 12 Μαΐου στο χωριό Άγιος Θεόδωρος, Σολέας. Επίσημος διοργανωτής της εκδήλωσης είναι ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), με τη βοήθεια της κοινότητας Αγίου Θεοδώρου και μιας μικρής ομάδας εθελοντών.  Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Επίτροπου Εθελοντισμού και μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων, Γιάννη Γιαννάκη.
 
Περιλαμβάνει τον Ορεινό Ημιμαραθώνιο 21.1χλμ, την κούρσα των 7.1χλμ και τα 500μ για παιδιά. Στους δύο πρώτους δρόμους οι θέσεις συμμετοχής εξαντλήθηκαν πριν από μερικές ημέρες και 300 δρομείς από την Κύπρο και άλλες δέκα χώρες θα βρεθούν στην γραμμή εκκίνησης, σύμφωνα με το δελτίο ηςΤύπου. Θα υπάρχουν επίσης διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.
 
Μιλώντας στην διάσκεψη Τύπου σήμερα, η Σόφη Χριστοφόρου, αναπληρώτρια Εκτελεστικής Διευθύντρια ΠΑΣΥΚΑΦ είπε ότι η ιδέα αυτής της διοργάνωσης ξεκίνησε το 2017 μέσα από τη μεγάλη αγάπη των μελών της οργανωτικής ομάδας για το τρέξιμο και αποφάσισαν να συμπυκνώσουν σε έναν αγώνα στην Κύπρο, όλη την εμπειρία και τη γνώση που απέκτησαν από τη συμμετοχή τους σε διάφορες διοργανώσεις Ορεινού Τρεξίματος στο εξωτερικό.
 
Αναφέρθηκε στον Σύνδεσμο και τις δωρεάν Κατ’ Οίκον Υπηρεσίες και Προγράμματα Ανακουφιστικής Φροντίδας που προσφέρει παγκύπρια ο ΠΑΣΥΚΑΦ σε άτομα με εμπειρία καρκίνου. «Στηρίζουμε ετησίως πέραν των 6000 ασθενών και μελών των οικογενειών τους μέσω μιας εξειδικευμένης ομάδας επαγγελματιών υγείας, όπως γιατρούς, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους. Όλες οι υπηρεσίες και τα προγράμματα καλύπτονται με ένα προϋπολογισμό άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ». 
 
Παράλληλα, όμως εργάζονται και στον τομέα της διαφώτισης για θέματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου για να βοηθήσουμε τη δημιουργία κουλτούρας για υγιεινή ζωή, με σωστή διατροφή, συστηματική άσκηση και  διακοπή του καπνίσματος, πρόσθεσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top