ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Πέρασαν 25χρόνια και ο Αιμίλιος Κότας παραμένει εξαφανισμένος – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Πέρασαν 25χρόνια και ο Αιμίλιος Κότας παραμένει εξαφανισμένος – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η λίστα των ελλειπόντων προσώπων μακραίνει, ωστόσο, υπάρχουν πρόσωπα τα οποία παραμένουν εξαφανισμένα εδώ και δεκαετίες. Το όνομα του Αιμίλιου Κότα από το Λιοπέτρι παραμένει εδώ και 25χρονια καταχωρημένο στην λίστα της Αστυνομίας Κύπρου με τα ελλείποντα πρόσωπα.

Επιμέλεια: Μαρία Χαραλάμπους

Η 15η Ιουνίου 1994 ήταν και η τελευταία ημέρα που ο Αιμίλιος – ηλικίας 26 χρονών- αποχώρησε από την κατοικία του στο Λιοπέτρι για να μεταβεί στην Αγία Νάπα, φορώντας παντελόνι τζιν χρώματος μπλε και παπούτσια άσπρα. Έκτοτε η τύχη του αγνοείται, ενώ ο φάκελος ποινικής υπόθεσης στην Αστυνομία παραμένει ανοικτός, από το 1994, με την ελπίδα των εξελίξεων που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης να σβήνει.

Γίνεται λόγος για ένα πλήρως οργανωμένο έγκλημα

25 χρόνια μετά και αφού οι έρευνες της Αστυνομίας και πιο συγκεκριμένα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, δεν απέδωσαν αποτελέσματα το συμπέρασμα να πρόκειται για ένα καλοστημένο και τέλειο έγκλημα «φουντώνει», καθώς είναι και το μόνο σενάριο που απομένει για τον λόγο εξαφάνισης του.

Παρόλο που κατέληξαν σε έγκλημα, δεν ήταν δυνατή η εξιχνίαση του

Οι πληροφορίες που θέλουν τον Αιμίλιο να έχει θεαθεί για τελευταία φορά σε νυχτερινά κέντρα της Αγίας Νάπας, ενδυναμώνουν το σενάριο εκείνο το βράδυ ο νεαρός 26χονος να έχει πέσει θύμα εγκληματικής πράξης.

Μια εγκληματική πράξη την οποία οι ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου δεν κατάφεραν να βρουν την αρχή και την άκρη του νήματος, βυθίζοντας σε θλίψη τα οικεία πρόσωπα του Αιμίλιου που εδώ και 25χρόνια αναζητάνε να μάθουν τι απέγινε ο Αιμίλιος τους.

Η τρεμάμενη ελπίδα της οικογενείας αρκετά χρόνια μετά

Τον Δεκέμβριο του 2013 σε περιοχή της Αγίας Νάπας ανευρέθηκαν οστά τα οποία η οικογένεια Κότα είχε τις ελπίδες να άνηκαν στο επί χρόνια εξαφανισμένο παιδί τους, ωστόσο τα αποτελέσματα για τους ιδίους αποδείχθηκαν για άλλη μια φορά άκαρπα.

Μετά από δηλώσεις της μητέρας, τον τότε καιρό στον Φιλελεύθερο, εξέφρασε την επιθυμία της τα εν λόγω ανθρώπινα οστά να ανήκουν στο παιδί της, βάζοντας τέλος στο βάσανο των δεκάδων χρόνων. Συγκεκριμένα η ίδια ανέφερε: «Μακάρι να είναι ο Μιλής. Να τον θάψουμε, να του κάνουμε ένα μνημόσυνο ν' αναπαυτεί η ψυχή του».

«Ο γιος μου δεν ήταν και κανένα Άγιος»

Από την άλλη ο πατέρας του Αιμίλιου εξέφρασε τις υποψίες του το παιδί του να έχει δολοφονηθεί, αφού όπως υποστήριξε τότε, «ξέρω πως ο γιος μου δεν ήταν κανένας άγιος» και άφησε να νοηθεί πως «γνωρίζει πως τον έφαγαν».

Μέχρι και σήμερα να σημειώσουμε ότι η υπόθεση εξαφάνισης του Αιμίλιου Κότα δεν έχει κλείσει μιας και η Αστυνομία δεν έχει καταφέρει να εξιχνιάσει την υπόθεση λόγω έλλειψης στοιχείων.

Φωτογραφία του Αιμίλου Κότα που δόθηκε τότε στην Αστυνομία:

 

Η θέση στην λίστα με τα ελλείποντα πρόσωπα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top