ΤΟΥΡΚΙΑ: Ακύρωση και των προεδρικών εκλογών στην Κων/πολη ζητά το CHP

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ακύρωση και των προεδρικών εκλογών στην Κων/πολη ζητά το CHP

Ακύρωση και προεδρικών 2018 και εκλογών για 39 συνοικίες Κωνσταντινούπολης ζητά το CHP

Ακύρωση τόσο των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών της 24ης Ιουνίου του 2018 όσο και των εκλογών στις 39 συνοικίες της Κωνσταντινούπολης ζητά το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) με προσφυγή του στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) έπειτα από την απόφαση του τελευταίου να ακυρώσει τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές επειδή είχαν διοριστεί υπεύθυνοι κάλπης άτομα που δεν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι.Το YSK αναμένεται να συνέλθει σήμερα για να μελετήσει την ένσταση του CHP.

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στις προεδρικές εκλογές είχε χρησιμοποιηθεί η ίδια μέθοδος με τον διορισμό δεκάδων μη δημοσίων υπαλλήλων ως υπεύθυνων κάλπης σε ολόκληρη την Τουρκία. Το CHP αναφέρει πως εάν υπήρξε παρατυπία τότε, είναι υποχρεωμένοι να ακυρώσουν και τις εκλογές της 24ης Ιουνίου στις οποίες πρόεδρος εκλέγηκε ο Ταγίπ Ερντογάν και κάλεσε το YSK να κάνει σχετική έρευνα.

Το κόμμα της αντιπολίτευσης προσθέτει ακόμη στην προσφυγή του πως θα πρέπει να ακυρωθούν και οι εκλογές στις 39 συνοικίες της Κωνσταντινούπολης και όχι μόνο στον Μητροπολιτικό Δήμο για τον λόγο ότι είναι οι ίδιες κάλπες που χρησιμοποιήθηκαν και γι αυτές.

Απο ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Λίγες μόλις ώρες πριν από την άφιξη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, η σημερινή συνάντηση της προσωπικής του απεσταλμένης, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, αποκτά βαρύνουσα πολιτική και διπλωματική σημασία. Δεν πρόκειται για μια τυπική ενημέρωση μετά από έναν ακόμη κύκλο επαφών. Είναι η τελευταία ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, πριν ο επικεφαλής του ΟΗΕ αναλάβει προσωπικά την προσπάθεια να διαπιστώσει αν υπάρχουν οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική μιας νέας διαδικασίας στο Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE