Τραμπ: «Οι Ιρανοί έχουν δείξει ‘πολύ απειλητική’ στάση»

Τραμπ: «Οι Ιρανοί έχουν δείξει ‘πολύ απειλητική’ στάση»

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη 09/05 ότι οι Ιρανοί έχουν δείξει «πολύ απειλητική», συμπεριφορά χωρίς να επεκταθεί, δικαιολογώντας την απόφασή του να δώσει εντολή στο Πεντάγωνο να αναπτύξει βομβαρδιστικά B-52 κι ένα αεροπλανοφόρο με τη δύναμη κρούσης του στην περιοχή του Κόλπου.

«Ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί», τόνισε ο Τραμπ σε συνομιλία του με δημοσιογράφους. «Έχουμε πληροφορίες, δεν μπορείτε να φανταστείτε», πρόσθεσε, χωρίς να γίνει σαφής.

Υφίσταται κίνδυνος στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν; «Δεν θέλω να πω, όχι , αλλά ελπίζω ότι δεν θα συμβεί», ανέφερε.

«Θα ήθελα να μου τηλεφωνήσουν (...) Είμαστε έτοιμοι για συζήτηση», πρόσθεσε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE