Τραμπ: «Οι Ιρανοί έχουν δείξει ‘πολύ απειλητική’ στάση»

Τραμπ: «Οι Ιρανοί έχουν δείξει ‘πολύ απειλητική’ στάση»

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη 09/05 ότι οι Ιρανοί έχουν δείξει «πολύ απειλητική», συμπεριφορά χωρίς να επεκταθεί, δικαιολογώντας την απόφασή του να δώσει εντολή στο Πεντάγωνο να αναπτύξει βομβαρδιστικά B-52 κι ένα αεροπλανοφόρο με τη δύναμη κρούσης του στην περιοχή του Κόλπου.

«Ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί», τόνισε ο Τραμπ σε συνομιλία του με δημοσιογράφους. «Έχουμε πληροφορίες, δεν μπορείτε να φανταστείτε», πρόσθεσε, χωρίς να γίνει σαφής.

Υφίσταται κίνδυνος στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν; «Δεν θέλω να πω, όχι , αλλά ελπίζω ότι δεν θα συμβεί», ανέφερε.

«Θα ήθελα να μου τηλεφωνήσουν (...) Είμαστε έτοιμοι για συζήτηση», πρόσθεσε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

Η συνάντηση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ το απόγευμα της Τετάρτης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έλυσε τις διαφορές που έχουν συσσωρευτεί, τους τελευταίους μήνες. Αντίθετα, επιβεβαίωσε ότι η σχέση των δύο πλευρών περνά ίσως τη δυσκολότερη δοκιμασία της, από την έναρξη της συνεργασίας τους. Το γεγονός, ότι συμφωνήθηκε νέα συνάντηση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, δείχνει πως και οι δύο επιθυμούν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι κατά πόσο υπάρχει ακόμη το πολιτικό κεφάλαιο για μια πραγματική επανεκκίνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE