ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η «ξεφτίλα» που έκανε τον Στέφανο Τσιτσιπά… πυραυλοκίνητο!

Η «ξεφτίλα» που έκανε τον Στέφανο Τσιτσιπά… πυραυλοκίνητο!

Ο ημιτελικός του Γενάρη έγινε καύσιμο για τον θρίαμβο του Στέφανου Τσιτσιπά απέναντι στον Ράφα Μαδάλ. Η Βίκυ Γεωργάτου γράφει μια άγνωστη ιστορία από την Αυστραλία, που εξηγεί το έπος στην Ισπανία.

Το παγκόσμιο τένις έχει ήδη υποκλιθεί στον Στέφανο Τσιτσιπά και δεν περίμενε την πρόκρισή του στον τελικό της Μαδρίτης για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο νεαρός Έλληνας είναι ό,τι καλύτερο έχει εμφανιστεί τον τελευταίο καιρό στο άθλημα.

Ο Στέφανος κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του σχεδόν από το ξεκίνημα της επαγγελματικής του καριέρας, με την «αποθέωση», όμως, να έρχεται μετά τη νίκη του επί του Ρότζερ Φέντερερ και την πρόκριση στον πρώτο του major ημιτελικό στη Μελβούρνη τον Ιανουάριο.

Το θέμα, όμως, είναι ότι αυτό που πέτυχε στην ισπανική πρωτεύουσα έμοιαζε ακατόρθωτο πριν από περίπου τέσσερις μήνες, όταν και ηττήθηκε… πανηγυρικά από τον Ράφα Ναδάλ στα ημιτελικά του Australian Open.

Παρότι είχε χάσει δύο τελικούς κόντρα στον αριστερόχειρα τενίστα χωρίς να πάρει σετ, ο Στέφανος πίστευε τότε στη νίκη και θεωρούσε ότι είχε τη δυνατότητα να νικήσει τους Big 3 (Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς) και να κατακτήσει τον πρώτο του Grand Slam τίτλο.

Η προσγείωση ήταν ανώμαλη, αφού ο νεαρός τενίστας κατάφερε να πάρει μόλις έξι γκέιμ και τελικά παραδόθηκε με 4-6, 2-6, 0-6 στον Ισπανό θρύλο στα ημιτελικά, μόλις σε 1 ώρα και 46 λεπτά.

Η ήττα αυτή πλήγωσε πολύ τον Στέφανο και δεν τον έκαναν να νιώσει καλύτερα ούτε τα πολύ κολακευτικά λόγια του Ράφα μετά τη λήξη του αγώνα. «Έχει τη δυνατότητα να γίνει νικητής πολλών Grand Slam τίτλων», είπε πει τότε ο 33χρονος Ισπανός, αλλά ο Στεφ… δεν πείστηκε.

Μια μέρα μετά τον αποκλεισμό, δεν είχε «χωνέψει» ακόμα την κακή του εικόνα στην αναμέτρηση… ζωής με τον Ναδάλ.

Και όταν συνάντησε ένα μέλος της ATP από την Ισπανία, που προσπάθησε να τον… παρηγορήσει θυμίζοντάς του τα λόγια του Ράφα, ο 20χρονος τενίστας… δεν άντεξε και έβγαλε αυτό που είχε μέσα του.

«Πιστεύεις ότι τα εννοούσε αυτά που έλεγε;», ρώτησε ο νεαρός και όταν όλοι οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα (μεταξύ αυτών και εμείς) απάντησαν με ένα στόμα «ναι», ο Στεφ ξέσπασε. «Μα, πώς είναι δυνατόν; Αφού με ξεφτίλισε!».

Πόσα, όμως, μπορούν να αλλάξουν μέσα σε τέσσερις μήνες… Πόσο μπορεί να μεγαλώσει ένα παιδί…. Γιατί μην ξεχνάμε ότι ο Στέφανος ένα παιδί 20 χρονών είναι!

Την Παρασκευή, λοιπόν, ο Τσιτσιπάς, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, κόντρα στα δεδομένα που έλεγαν ότι το match-up με τον Ναδάλ δεν του ταιριάζει, βγήκε στο court με αυτοπεποίθηση και ψυχολογία του στυλ… «αυτή τη φορά δεν θα με ξεφτιλίσεις». Και πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του.

Ότι το μέλλον είναι δικό του το ξέραμε… Τώρα, όμως, μάθαμε πως έχει πλέον και την πίστη ότι μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο, ακόμα και αν μιλάμε για τον βασιλιά του χώματος, μέσα στο σπίτι του…

Και παρότι «άδειος», παρότι κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια, θα μπορούσε να σηκώσει και την κούπα, αν δεν έπεφτε σε έναν… εξωγήινο Τζόκοβιτς, που λογικά χθες θα νικούσε οποιονδήποτε.

Τα πράγματα, όμως, όπως είπαμε, αλλάζουν πολύ γρήγορα και δεν αποκλείεται σε ανάλογη περίπτωση στο μέλλον, να δούμε τον Στέφανο να χειρίζεται καλύτερα την κατάσταση και να σταματάει ακόμα και τους… ασταμάτητους.

Αυτή την εβδομάδα παίζει στη Ρώμη, αλλά σίγουρα το μυαλό του είναι στο δεύτερο μεγάλο ραντεβού της σεζόν, στο Roland Garros, που ξεκινάει στις 26 του μήνα.

Με τα τωρινά δεδομένα, τα φαβορί για τον τίτλο είναι οι Τζόκοβιτς-Ναδάλ, αλλά αν έχει και τη βοήθεια της κληρωτίδας ο νεαρός Έλληνας μπορεί να πάει μακριά!

Γιατί, όπως μας έδειξε στη Μαδρίτη, όπου λύγισε κατά σειρά το Νο.4 και το Νο.2, δεν «κολλάει» πλέον ούτε σε ονόματα, ούτε σε match-ups, ούτε καν σε «βασιλιάδες»! Είναι έτοιμος πρωταθλητής…

Πηγή: www.sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Λαμπάδιασαν» οχήματα τα ξημερώματα – Βρίσκονταν σταθμευμένα σε ανοικτό πάρκινγκ– Εξετάζεται και εμπρησμός

Απίστευτη απάτη - 58χρονος πείστηκε να επενδύσει σε εταιρεία που θα έμπαινε σε χρηματιστήριο – Το ποσό που «έκανε φτερά»

Καιρός: «Τα ‘χει παίξει» - Καλημέρα με λιακάδα, καλό μεσημεράκι με νεφώσεις και μεμονωμένες βροχές

Ακτοπλοϊκή σύνδεση: Εξαντλήθηκαν οι κρατήσεις γι' αυτούς τους μήνες - Το πρόγραμμα, οι τιμές και οι νέες υπηρεσίες

Φοιτητική Χορηγία: Σταδιακή η καταβολή – Ποιες αιτήσεις εξετάζονται τώρα – Όλες οι πληροφορίες

Ηλίας Γκότσης: Δεν μου λείπει η τηλεόραση – Ξέρω ότι θα πάω απλά να κάνω τη «γλάστρα»



Στη μάχη οι Αρχηγοί για την τελική συσπείρωση - Σύγκρουση Νικόλα-Αννίτας – Η πάλη ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ για την τρίτη θέση

Στη μάχη οι Αρχηγοί για την τελική συσπείρωση - Σύγκρουση Νικόλα-Αννίτας – Η πάλη ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ για την τρίτη θέση

Oι Αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ μπαίνουν τις τελευταίες ώρες στην «αρένα», για την τελική μάχη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top