ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Απεβίωσε ο πρώην Δήμαρχος Λευκωσίας, Μιχαλάκης Ζαμπέλας

Απεβίωσε ο πρώην Δήμαρχος Λευκωσίας, Μιχαλάκης Ζαμπέλας

Σε ηλικία 82 ετών, απεβίωσε ο πρώην Δήμαρχος Λευκωσίας.

Ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας γεννήθηκε το 1942 στο Παλαιχώρι. Νυμφεύθηκε με την Λουκία Ζαμπέλα, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά και οκτώ εγγόνια.

Σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο και έγινε Ορκωτός Λογιστής το 1965.

Το 1970, μαζί με τους συνεργάτες του ίδρυσε την Coopers & Lybrand μια εταιρεία λογιστικής και συμβούλων η οποία εργαζόταν σε Κύπρο και Αθήνα. Με αυτή την εταιρεία άνοιξε νέους ορίζοντες για την ανάπτυξη του λογιστικού επαγγέλματος στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Το 1998 η εταιρεία μετονομάστηκε σε PricewaterhouseCoopers (PWC). 

Από το 1997 ήταν ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Εσθονίας στην Κύπρο, αφού χει συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη των εμπορικών και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ο Πρόεδρος της Εσθονίας του απένειμε τον τίτλο του Τάγματος του Εθνικού Οικόσημου.

Υπηρέτησε επίσης το αξίωμα του Δημάρχου Λευκωσίας από την 1η Ιανουαρίου 2002, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2006. Στις δημοτικές εκλογές είχε 'κατέβει' ως ανεξάρτητος υποψήφιος. 

Επιπλέον, η κοινωνική του συμβολή στο εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, κοινοτικό και επιχειρηματικό επίπεδο ήταν συνεχής. Έχει τιμηθεί και διακοσμηθεί από πολλά κοινωνικά και επιχειρηματικά ιδρύματα. Διετέλεσε πρόεδρος ή μέλος του διοικητικού συμβουλίου πολλών κοινωνικών ιδρυμάτων και επιχειρηματικών οργανώσεων.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top