ΚΥΠΡΟΣ: Καρχαρίας στις ακτές της Μόρφου –Τι λένε οι ειδικοί για το κοινό –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Καρχαρίας στις ακτές της Μόρφου –Τι λένε οι ειδικοί για το κοινό –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Καρχαρίας εντοπίστηκε στις ακτές της Κύπρου την Τετάρτη (22/05), στις ακτές της Αγίας Ειρήνης στον κόλπο της Μόρφου.

Σχετικό ρεπορτάζ φιλοξενεί η τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα Cyprus Today, αλλά και το ενημερωτικό σιτε in-cyprus.com.

Ο σταχτοκαρχαρίας (Carcharhinus plumbeus) εντοπίστηκε από τον Ντενίς Εκίνς που τον φωτογράφησε, πριν κατευθυνθεί πάλι για τα ανοιχτά, δηλώνοντας στην Cyprus Today ότι ένιωσε πολύ τυχερός που βίωσε ένα τέτοιο περιστατικό.

Ειδικοί ανέφεραν στην Cyprus Today ότι η θέαση καρχαριών σε ρηχά νερά είναι κάτι φυσιολογικό αυτή τη χρονική περίοδο και διαβεβαίωσαν ότι είναι ακίνδυνοι, καθώς «έρχονται για να αναπαραχθούν και όχι για να τραφούν».

Ο βιολόγος και ειδικός ερευνητής θαλάσσιας ζωής, Robin Snape, δήλωσε στη Cyprus Today ότι δεν υπάρχει λόγος για συναγερμό, καθώς δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά επιθέσεων καρχαριών σε ανθρώπους.

«Έχουμε αρκετούς ψαράδες που παρατηρούν διάφορα καθώς ψαρεύουν και μας ενημερώνουν για θεάσεις καρχαριών, χελώνων και άλλων ειδών» είπε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεραπετρίτης: Αταλάντευτη στήριξη στην επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης

Γεραπετρίτης: Αταλάντευτη στήριξη στην επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Κόμπο είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, στο πλαίσιο της στενής και διαρκούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE