ΚΥΠΡΟΣ: Καρχαρίας στις ακτές της Μόρφου –Τι λένε οι ειδικοί για το κοινό –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Καρχαρίας στις ακτές της Μόρφου –Τι λένε οι ειδικοί για το κοινό –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Καρχαρίας εντοπίστηκε στις ακτές της Κύπρου την Τετάρτη (22/05), στις ακτές της Αγίας Ειρήνης στον κόλπο της Μόρφου.

Σχετικό ρεπορτάζ φιλοξενεί η τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα Cyprus Today, αλλά και το ενημερωτικό σιτε in-cyprus.com.

Ο σταχτοκαρχαρίας (Carcharhinus plumbeus) εντοπίστηκε από τον Ντενίς Εκίνς που τον φωτογράφησε, πριν κατευθυνθεί πάλι για τα ανοιχτά, δηλώνοντας στην Cyprus Today ότι ένιωσε πολύ τυχερός που βίωσε ένα τέτοιο περιστατικό.

Ειδικοί ανέφεραν στην Cyprus Today ότι η θέαση καρχαριών σε ρηχά νερά είναι κάτι φυσιολογικό αυτή τη χρονική περίοδο και διαβεβαίωσαν ότι είναι ακίνδυνοι, καθώς «έρχονται για να αναπαραχθούν και όχι για να τραφούν».

Ο βιολόγος και ειδικός ερευνητής θαλάσσιας ζωής, Robin Snape, δήλωσε στη Cyprus Today ότι δεν υπάρχει λόγος για συναγερμό, καθώς δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά επιθέσεων καρχαριών σε ανθρώπους.

«Έχουμε αρκετούς ψαράδες που παρατηρούν διάφορα καθώς ψαρεύουν και μας ενημερώνουν για θεάσεις καρχαριών, χελώνων και άλλων ειδών» είπε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Οικοδομούμε ένα κράτος που προσφέρει ασφάλεια σε όλους τους τομείς» - Οι τρεις σημαντικές εξελίξεις

ΠτΔ: «Οικοδομούμε ένα κράτος που προσφέρει ασφάλεια σε όλους τους τομείς» - Οι τρεις σημαντικές εξελίξεις

Στην ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και στις πρωτοβουλίες που προωθεί η Κυβέρνηση για τη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού και σύγχρονου κράτους επικεντρώνεται το νέο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE