ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ - Άφησε αιχμές ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ: 'Οι Τουρκοκύπριοι μπορούν να καθορίσουν το αποτέλεσμα'

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ - Άφησε αιχμές ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ: 'Οι Τουρκοκύπριοι μπορούν να καθορίσουν το αποτέλεσμα'

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου έκανε έκκληση στους πολίτες να πάνε στην κάλπη την ερχόμενη Κυριακή (26/5) για πολλούς λόγους και πρόσθεσε ότι ενίσχυση του ΔΗΣΥ με τις σχέσεις που έχει στην Ευρώπη «σημαίνει ποιο δυνατή Κύπρο στην ΕΕ».

 
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που έγινε στα γραφεία του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «πέραν του λανθασμένου μηνύματος, την ώρα που ζητούμε την στήριξη της Ευρώπης να στέλνουμε στην Ευρώπη ενισχυμένους αυτούς που θέλουν να διαλύσουν την Ευρώπη, από την άλλη την ώρα που ζητούμε την στήριξη της Ευρώπης, η ψηλή αποχή της κοινωνίας στέλνει εξίσου ένα αρνητικό μήνυμα προς τις Βρυξέλλες».
 
«Την ώρα που εμείς ζητούμε την στήριξη της Ευρώπης τι μήνυμα θα στείλουμε στην Ευρώπη αν η κυπριακή κοινωνία την ερχόμενη Κυριακή ενισχύσει δυνάμεις, όπως του ΑΚΕΛ, με τις γνωστές αντιευρωπαϊκές του θέσεις αλλά και την ομάδα των ακραίων που μαζί τα δύο άκρα, αριστερά και εθνικιστές, πολεμούν λυσσαλέα την Ευρώπη», διερωτήθηκε.
 
«Φανταστήκαμε την ερχόμενη Δευτέρα να είναι η Κύπρος ενδεχομένως η μόνη χώρα στην Ευρώπη που το 50% των ευρωβουλευτών της θα είναι διακηρυγμένα ενάντια στην Ευρώπη», διερωτήθηκε επίσης.  
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «μεγάλες χώρες δεν έχουν ανάγκη την στήριξη των Βρυξελλών – δεν έχει ανάγκη μια Γερμανία, μια Γαλλία μια στήριξη από τις Βρυξέλλες - , είναι οι μικρές χώρες όπως την δική μας που θέλουμε την στήριξη της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας» και πρόσθεσε πως θα ήθελε «οι απλοί πολίτες να κάνουν αυτόν τον προβληματισμό γιατί έχει να κάνει με την χώρα μας».
 
Ανέφερε ότι «η πατρίδα μας βρίσκεται ακόμη μια φορά κάτω από τουρκική απειλή και όλες οι πολιτικές δυνάμεις, οι πολίτες, ολόκληρη η κοινωνία και η κυπριακή πολιτεία στρέφουμε τα βλέμματα προς την Ευρώπη και είναι φυσιολογικό», όπως είπε, καθώς «εκεί είναι το σπίτι μας και από αυτούς ζητούμε και θα συνεχίσουμε να ζητούμε στήριξη και αλληλεγγύη».
 
Αν οι Ε/κ απέχουν από τις κάλπες, οι Τ/κ μπορούν να καθορίσουν το αποτέλεσμα

Ερωτηθείς κατά πόσον η συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στις εκλογές θα επηρεάσει ή θα καθορίσει το αποτέλεσμα των εκλογών, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι αυτή είναι η ερώτηση που του υποβάλουν οι απλοί πολίτες όπου και να βρεθεί, προσθέτοντας ότι «εάν οι Ελληνοκύπριοι ψηφοφόροι δεν θα συμμετέχουν στις εκλογές και θα είναι ψηλή η αποχή μεταξύ των Ε/κ ψηφοφόρων, η βαρύτητα του τουρκοκυπριακού ψήφου θα αυξηθεί».
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι υπάρχει μια δεξαμενή 81.000 ψήφων Τ/κ  και αν θα υπάρχει ψηλή αποχή από τους Ε/κ και σημαντική συμμετοχή των Τ/κ, «όχι μόνο μπορούν να επηρεάσουν, μπορούν να καθορίσουν το αποτέλεσμα αλλά και την πρωτιά σε αυτές τις εκλογές».
 
Ο κ. Νεοφύτου κάλεσε τους πολίτες να παρουσιαστούν στην κάλπη, προσθέτοντας ότι «η ψήφος μετρά και την ψήφο πρέπει να την αξιοποιούμε για την χώρα μας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top