ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται η κόντρα Άγκυρας - δικηγόρου αιτητών Γκιουζέλγιουρτλου

Συνεχίζεται η κόντρα Άγκυρας - δικηγόρου αιτητών Γκιουζέλγιουρτλου

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και του δικηγόρου των αιτητών της υπόθεσης Γκιουζέλγιουρτλου, στον οποίο η Άγκυρα αρνείται να καταβάλει τα δικηγορικά έξοδα που επιδίκασε το ΕΔΑΔ.

Η Αναπληρώτρια Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στο Στρασβούργο Τσαγλά Πινάρ Τανσού Σετσκίν ενημέρωσε το Συμβούλιο της Ευρώπης ότι «λόγω της αποτυχίας του εκπροσώπου των αιτητών να παραθέσει τα απαιτούμενα έγγραφα» για την καταβολή των ποσών που επιδίκασε το ΕΔΑΔ σε σχέση με την ηθική βλάβη και τα δικαστικά έξοδα, τα εν λόγω ποσά έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό σε τουρκική τράπεζα.

Λέει ακόμη ότι η Μόνιμη Αντιπροσωπεία έχει επικοινωνήσει με το ΕΔΑΔ ζητώντας τα στοιχεία επικοινωνίας των αιτητών, για να τους ενημερώσει για την κατάθεση του ποσού και για τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να υποβληθούν για την καταβολή τους.

Ο δικηγόρος των Τ/κ αιτητών της υπόθεσης Γκιουζέλγιουρτλου, Αλπέρ Ριζά, είχε ενημερώσει με επιστολή του το Συμβούλιο της Ευρώπης ότι αν και αρχικά η Άγκυρα είχε υποδηλώσει ότι θα πλήρωνε τα δικαστικά έξοδα, ύψους €10.000, απευθείας στον λογαριασμό του, ακολούθως «άλλαξε γνώμη στη βάση του ότι αποφασίστηκε να καταβληθούν τα έξοδα απευθείας στους αιτητές».

Ζητούσε επίσης να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση στο Δικαστήριο, ώστε η μείζονα σύνθεση να αποφασίσει αναφορικά με την καταβολή των δικηγορικών εξόδων, αλλά και αν πρέπει να πληρωθεί τόκος μετά την εκπνοή της περιόδου των τριών μηνών. 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top