Ποια είναι η Λεμεσιανή που κόσμησε την κυπριακή λίρα;

Ποια είναι η Λεμεσιανή που κόσμησε την κυπριακή λίρα;

Το 1862, η μοναχοκόρη της εύπορης και ευυπόληπτης οικογένειας Χ’ Στεφανή στη Λεμεσό, κάθισε σε μία καρέκλα μαζί με το γιο της. Απέναντί της βρισκόταν ο ιερομόναχος Διονύσιος Χριστίδης.

Ήταν η στιγμή που ο ζωγράφος του Άγιου Όρους εγκλώβισε την μορφή της Μαρίας Συμεωνίδου η οποία πέρασε στην αιωνιότητα όχι μόνο μέσω του πίνακα αλλά μέσω της κυπριακής λίρας.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό ενόψει της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Πρόεδρος θα ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες.