ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ-ΚΥΠΡΟΣ: Αποτέλεσμα στο 100% -Στην 1,5 μονάδα η διαφορά ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ-ΚΥΠΡΟΣ: Αποτέλεσμα στο 100% -Στην 1,5 μονάδα η διαφορά ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ

«Νικητές» και «χαμένους» προσπαθούν να αναλύσουν στα πολιτικά πάνελ των τηλεοπτικών σταθμών ωστόσο ένα είναι αυτό που θα κρατήσουμε για την ώρα. Την ετυμηγορία του Κυπριακού λαού που τελικά ψήφισε… αποχή με το περίπου 43% να στέλνει στο Ευρωκοινοβούλιο τους 6 εκλεκτούς με την καταμέτρηση των σταυρών να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Αναφορικά, λοιπόν, με τα ποσοστά των κομμάτων, πρώτος το «νήμα» έκοψε ο Δημοκρατικός Συναγερμός με ποσοστό 29% ενώ 1,5 μονάδα πίσω, συγκρατώντας τα ποσοστά του σε σχέση με τις Ευρωεκλογές του 2014, το ΑΚΕΛ (27,5%).

Το κοινό ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ-Αλληλεγγύης έλαβε το 13,8% των  ψήφων ενώ στην 4η θέση, με διψήφιο ποσοστό η ΕΔΕΚ (10,6%).

Στην 5η θέση και εκτός Ευρωκοινοβουλίου του ΕΛΑΜ (8,2%) ενώ έκπληξη θεωρείται το 3,8% της ΔΗ.ΠΑ του Μάριου Κάρογιαν, ποσοστό που κατά πάσα πιθανότητα του εξασφαλίζει «καρέκλα» στο Εθνικό Συμβούλιο.

«Ήττα» και απογοήτευση για το ποσοστό Συμμαχίας-Οικολόγων που περιορίστηκαν στο 3,3% την ώρα που το «Γιασεμί» με επικεφαλής τον Σενέρ Λεβέντ εξασφάλισε το 1,7% των ψήφων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top