ΚΟΣΜΟΣ

Μητέρα με το 4 ημερών παιδί της στη φυλακή- Διασύνδεση με Γκιουλέν βλέπει το καθεστώς Ερντογάν- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μητέρα με το 4 ημερών παιδί της στη φυλακή- Διασύνδεση με Γκιουλέν βλέπει το καθεστώς Ερντογάν- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Στη φυλακή στη νότια Τουρκία, στέλνει μητέρα μαζί με το νεογέννητο το νεογέννητο μωρό της, το καθεστώς Ερντογάν, ως κρατούμενη μέχρι να εκδικαστεί εναντίον της υπόθεση με κατηγορίες που αφορούν σύνδεση της με το κίνημα Γκιουλέν.

Όπως αναφέρεται και στον τίτλο του σχετικού δημοσιεύματος της ιστοσελίδας “Turkish minute” στις (27/5), “Τουρκάλα επιστρέφει μαζί με το νεογέννητο της 4 μέρες μετά τη γέννηση του.”

Πρόκειται για την Hatice Şahnaz, η οποία βρίσκεται υπό προδικαστική κράτηση, εν αναμονή εκδίκασης υπόθεσης, με τη γυναίκα να αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν υποτιθέμενη διασύνδεση της με το κίνημα του Γκιουλέν.

Το δημοσίευμα εξηγεί ότι οι σχετικοί νόμοι που αφορούν την εκτέλεση ποινών, απαγορεύουν στα δικαστήρια να συλλαμβάνουν τις μητέρες, για διάστημα έξι μηνών μετά τον τοκετό.

Παρόλα αυτά, η Hatice επέστρεψε στη φυλακή μαζί με το παιδί της, 4 ημέρες μετά τη γέννηση του, με την ιστοσελίδα να σημειώνει ότι το νεογέννητο προστίθεται στα 700 παιδιά που η Τουρκία κρατά στη φυλακή μαζί με τις μητέρες τους.

Η διεύθυνση της φυλακής, δεν επέτρεψαν στη μητέρα να μεταφέρει μαζί της μπουκάλια, κουβέρτες, πάνες, βρεφικά ρούχα και άλλα παρόμοια αντικείμενα τα προμηθευτεί μέσα, δηλαδή μέσα στη φυλακή.

Η νεαρή μητέρα τέθηκε υπό κράτηση τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν συνελήφθη για τους υποτιθέμενους δεσμούς της με το θρησκευτικό κίνημα του Γκιουλέν, το οποίο το καθεστώς Ερντογάν κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Πάντως, το δημοσίευμα αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει εκστρατεία για απελευθέρωση της Hatice Şahnaz, μέσω της ιστοσελίδας change.org.

*Στη φωτογραφία φαίνεται η Hatice Şahnaz, σε οικογενειακή επίσκεψη του συζύγου της ενώ ήταν ακόμη έγκυος

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

*Η κεντρική φωτογραφία είναι αρχείου

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top