ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Καταγγελίες στην Επ. Προσωπικών Δεδομένων – Πρόστιμα 70 χιλιάδων στις Προεδρικές

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Καταγγελίες στην Επ. Προσωπικών Δεδομένων – Πρόστιμα 70 χιλιάδων στις Προεδρικές

Λιγότερα τα παράπονα – καταγγελίες που έλαβε το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στις Ευρωεκλογές 2019.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις τις στο στούντιο της εκπομπή της τηλεόρασης του «Sigma», Μεσημέρι και κάτι, η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Ειρήνη Λοϊζίδου - Νικολαΐδου, έγινε καλή προετοιμασία από το Γραφείο της Επιτρόπου, όπως και από πλευράς των υποψηφίων και τον κομμάτων – συνδυασμών.

Σύμφωνα με την κυρία Λοϊζίδου – Νικολαΐδου, υπήρξε μόλις μια καταγγελία πριν το Σαββατοκυρίακο των εκλογών, η οποία ακόμη διερευνάται.

Μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας 27/05, η Επίτροπος ανέφερε πως λήφθηκαν 13 παράπονα, εκ των οποίων τα πέντε αφορούσαν υποψήφιους Ευρωβουλευτές και τα υπόλοιπα συνδυασμούς.

Η Επίτροπος ανέφερε πως σε κάποιες περιπτώσεις παραβιάστηκε και ο περί Εκλογής Νόμος, με τις εν λόγω περιπτώσεις να διαβιβάζονται στον Έφορο Εκλογών.

Οι καταγγελίες αφορούν την αποστολή μηνυμάτων σε μη μέλη και σε συμπολίτες μας που δεν έδωσαν τη συγκατάθεσή τους να λάβουν τέτοιο μήνυμα, πριν και μετά τις εκλογές.

Αναφερόμενη στα παράπονα που έλαβε, η κυρία Λοϊζίδου – Νικολαΐδου, είπε πως στους πλείστους πολίτες, αρκούσε να διαγραφεί το δεδομένο τους από τη λίστα και να μην επαναληφθεί η παραβίαση.

Συνεχίζοντας, η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, είπε πως τα πράγματα ήταν καλύτερα σε σύγκριση με άλλες εκλογικές διαδικασίες.

Όσον αφορά τις τιμωρίες, η Επίτροπος επανέλαβε πως οι καταγγελίες βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση, ενώ θύμισε πως επιβλήθηκαν - συνολικά - πρόστιμα συνολικού της τάξης των 70 χιλιάδων ευρώ.

Τα πρόστιμα πληρώνονται στο Γραφείο της Επιτρόπου και τα χρήματα καταλήγουν στα ταμεία του Κράτους, είπε η κυρία Λοϊζίδου – Νικολαΐδου.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=3Q29j4N_p50

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top