ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέστορας Νέστορος στο ThemaOnline: «Οι αλήθειες για τους αγνοουμένους βρίσκονται στις επιστολές που έχει ο Φωτίου»

Νέστορας Νέστορος στο ThemaOnline: «Οι αλήθειες για τους αγνοουμένους βρίσκονται στις επιστολές που έχει ο Φωτίου»

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο τέως εκπρόσωπος της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (Δ.Ε.Α.), Νέστορας Νέστορος, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του σχετικά με τα όσα αναφέρονται περί αδυναμιών του παρελθόντος σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της επιτροπής.

Της Μαρίας Χαραλάμπους

Ο κ. Νέστορος σχολιάζοντας στο ThemaOnline τα όσα ειπώθηκαν ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων την Τρίτη (28/5), ανέφερε: «Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ άδικα και αναληθή τα όσα ισχυρίστηκαν, από την στιγμή που η αλήθεια βρίσκεται στις επιστολές μου προς τον Προεδρικό Επίτροπο, Φώτη Φωτίου».

Συγκεκριμένα η κοινοβουλευτική επιτροπή έκανε λόγο για λάθη του παρελθόντος σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση όλων των μαρτυριών και πληροφοριών που αφορούν αγνοούμενους του 1974.

Ο κ. Νέστορος δήλωσε ότι όλες οι απαντήσεις βρίσκονται στις επιστολές που έχει αποστείλει προς τον επίτροπο Φώτη Φωτίου, για τις οποίες μέχρι και σήμερα δεν είχε λάβει καμία απάντηση σχολιάζοντας την στάση του ως «ενοχλητική».

Στην τελευταία του επιστολή (21 Φεβρουαρίου 2018) ο κ. Νέστορος ζητούσε πρόσβαση στα αρχεία και στα 50 κασόνια που υπάρχουν στο Ανθρωπολογικό Εργαστήρι της Έγκωμης ούτως ώστε να βοηθηθούν οι έρευνες της ΔΕΑ για σύνδεση αγνοούμενων προσώπων.

Ωστόσο, η πρόσβαση αυτή δεν είχε δοθεί ποτέ από τον επίτροπο με αποτέλεσμα οι έρευνες της ΔΕΑ να παραμένουν αβοήθητες ενώ προφανώς να υπάρχουν σημαντικές πληροφορίες, οι οποίες να δώσουν «φως» στις έρευνες. 

Να σημειώσουμε εν τέλει ότι στα εν λόγω κασόνια βρίσκονται οστά τα οποία δεν έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Νέστορος δεν αποκλείεται το γεγονός εκατοντάδες αγνοουμένοι που είχαν ταφεί από Τούρκους σε ομαδικούς τάφους, να βρίσκονται στο εργαστήρι της Έγκωμης. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top