ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Έκλαψε στο δικαστήριο ο αστυνομικός - Εξήγησε γιατί πυροβόλησε θανάσιμα και φωτογράφισε τον Αργυρού

ΚΥΠΡΟΣ: Έκλαψε στο δικαστήριο ο αστυνομικός - Εξήγησε γιατί πυροβόλησε θανάσιμα και φωτογράφισε τον Αργυρού

Λύγισε και ξέσπασε σε κλάματα ο αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 34χρονο Πανίκο Αργυρού, στην διαδικασία της Πέμπτης (30/05) στο πλαισιο της θανατικής ανάκρισης για το τραγικό περιστατικό.   

Της Γεωργίας Παππούτα

Ενώπιον του θανατικού ανακριτή κατέθεσε την μαρτυρία του ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Αργυρού, την ώρα που αποπειράθηκε να διαπράξει ληστεία σε φούρνο στην Λακατάμια τον Μάϊο του 2013.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πώς έζησε ο ίδιος τα γεγονότα, διαβάζοντας αρχικά τις δύο καταθέσεις που είχε δώσει το 2013. Όπως ανάφερε, κρύφτηκε σε σημείο που να μην είναι αντιληπτός και είδε ένα άτομο ψηλό με μαχαίρι και γάντια να εισέρχεται στον φούρνο φωνάζοντας: “Ληστεία, τα λεφτά” 

Όπως ισχυρίζεται ο αστυνομικός αμέσως εμφανίστηκε και φώναξε “Αστυνομία ακίνητος!”, ενώ ο ληστής άρχισε να κινείται προς το μέρος του και του φώναξε ξανά “αφηστο μαχαίρι κάτω”, αναφέροντας ότι το πρόταξε προς το μέρος του και μη έχοντας άλλο τρόπο να τον ακινητοποιήσει τον πυροβόλησε στο δεξί του πόδι χαμηλά και προς έκπληξη του ο ληστής συνέχισε να κινείται λέγοντας του “ακίνητος!” και πυροβολώντας στο αριστερό του πόδι.  

Συνέχισε και ανάφερε ότι ο ληστής τον πλησίαζε με σκοπό να τον μαχαιρώσει και πυροβόλησε ξανά αμέσως, ενώ κινήθηκε προς τα πίσω αφού όπως κατάλαβε ο τρόπος κίνησης του ήταν επιθετικός. “Φοβήθηκα ότι θα με σκοτώσει” ανάφερε στην πρώτη κατάθεση του ο αστυνομικός.

Σε δεύτερη κατάθεση του στους ποινικούς ανακριτές, ο αστυνομικός ανάφερε ότι είχαν παρακολουθήσει αρκετά βίντεο με τον ληστή και είπε: “Ομολογώ πως είχα παρασυρθεί από τα βίντεο που βλέπαμε τον ληστή, φαινόταν πιο μικρής σωματικής διάπλασης. Εσιοκαρίστηκα όταν τον είδα ψηλό και γεροδεμένο. Με την σωματική διάπλαση και τον αέρα που είχε, εμένα εκοπήκαν τα πόδκια μου”.  

Σε ερώτηση για ποιο λόγο δεν έγινε η χρήση σπρέι, ανάφερε ότι το έχει χρησιμοποιήσει παλαιότερα σε αγώνες και δεν μπορεί να ακινητοποιήσει το πρόσωπο που επιτίθεται.

Ο αστυνομικός συνέχισε να διαβάζει την κατάθεση του, ενώ αναφερόμενος ξανά στην στιγμή των πυροβολισμών είπε: “Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, ερχόταν προς το μέρος μου με απότομη κίνηση, εσκοτεινιάσαν τα μάθκια μου και ενόμισα πως με μαχαίρωσε και επυροβόλησα.”. Διαβάζοντας ο αστυνομικός το σημείο της κατάθεσής του κατά το οποίο περιγράφεται η στιγμή του τρίτου και τέταρτου πυροβολισμού που έριξε, λύγισε και ξέσπασε σε κλάματα, με τον θανατικό ανακριτή να δίνει ολιγόλεπτο διάλλειμα.  

Για την στιγμή που φωτογράφισε τον Πανίκο Αργυρού πυροβολημένο στο έδαφος, ανάφερε ότι ένιωσε ότι αυτή η στιγμή θα τον σημαδέψει για πάντα, για αυτό ασυναίσθητα έβγαλε το κινητό του και τράβηξε φωτογραφία, ενώ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την είχε διαγράψει. Αντεξεταζόμενος γι΄ αυτό το σημείο της κατάθεσής του, ανέφερε ότι για δυο μήνες έκλαιγε αυτός και η οικογένειά του προσθέτοντας: "Ήμάσταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση". 

Στην αντεξέταση που ακολούθησε προς τον αστυνομικό ανάφερε πως όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτων, ενώ ο ίδιος είχε νιώσει ότι ο Αργυρού τον μαχαίρωσε. Για τον πυροβολισμό στο κεφάλι ο αστυνομικός αναφέρει ότι έγινε γιατί ο ληστής λύγισε και ήρθε το κεφάλι του στην ίδια ευθεία με το όπλο.  

Σε ερώτηση από τον δικαστή αν είχε προαποφασίσει ότι θα χρησιμοποιούσε το όπλο ο αστυνομικός απάντησε: “Από την στιγμή που υποψιάστηκα ότι είναι ο συγκεκριμένος, ναι το όπλο μου ήταν το μέσο με το οποίο θα προστάτευα τον εαυτό μου και το προσωπικό”.  

Σε ερώτηση προς τον αστυνομικό εάν μετά από τόσα χρόνια θεωρεί ότι συνέβαινε το περιστατικό σήμερα και βρισκόταν σε κατάσταση έντασης και ανησυχίας όπως είχε δηλώσει θα ενεργούσε το ίδιο; Ο Αστυνομικός ανάφερε: “Θαυμάζω τον τρόπο που ενέργησα, έχω τιμηθεί με μετάλλιο τιμής και αξίας. Μακάρι να ξανακατάφερνα να ήμουν τόσο σωστός”.  

Ο αστυνομικός δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι έχει προβεί σε χιλιάδες συλλήψεις και έχει μεγάλη εμπειρία, ενώ όπως είπε δέχθηκε συγχαρητήρια από τον τότε Αρχηγό Αστυνομίας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top