ΙΤΑΛΙΑ: Ο πρωθυπουργός απειλεί με παραίτηση

ΙΤΑΛΙΑ:  Ο πρωθυπουργός απειλεί με παραίτηση

Έτοιμος να παραιτηθεί από το αξίωμά του δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, εάν τα δύο κόμματα της κυβέρνησης συνασπισμού, η ακροδεξιά Λέγκα και το αντισυστημικό Κίνημα 5 Αστέρων (M5S) δεν βάλουν τέλος στην αδιάκοπη διένεξη τους.


"Ζητώ και από τις δύο πολιτικές δυνάμεις να κάνουν την επιλογή τους και να μου πουν αν σκοπεύουν να τηρήσουν αυτό το συμβόλαιο", είπε ο Κόντε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Σε διαφορετική περίπτωση "απλώς θα υποβάλω την παραίτησή μου", πρόσθεσε. "Ζητώ μια σαφή απάντηση, χωρίς αμφισημίες και επίσης, γρήγορα", επέμεινε, χωρίς ωστόσο να καθορίσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα.

Ο ηγέτης της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι έσπευσε να διευκρινίσει ότι το κόμμα του δεν επιθυμεί εκλογές. "Θέλουμε να συνεχίσουμε, δεν έχουμε καιρό για χάσιμο", ήταν η πρώτη αντίδρασή του στην απειλή του Κόντε.

Ο Κόντε ζήτησε επίσης από όλους τους υπουργούς, χωρίς καμιά εξαίρεση, μια "πιστή συνεργασία". Όπως είπε, "πιστή συνεργασία σημαίνει ότι αν υπάρχουν πολιτικά ζητήματα που πρέπει να τεθούν, δεν θα στέλνουμε διφορούμενα σήματα μέσω των εφημερίδων αλλά θα μιλάμε κυρίως με τον επικεφαλής της κυβέρνησης", εξήγησε. "Αν συνεχίσουμε την πολιτική μέσω του Τύπου και των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε", επέμεινε. "Καλούμαστε να σχεδιάσουμε το μέλλον της χώρας, αυτό είναι διαφορετικό από το να ικανοποιούμε τα πλήθη στις δημόσιες πλατείες ή να μαζεύουμε like στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης", συνέχισε, στοχεύοντας κατά τα φαινόμενα τον Σαλβίνι και την προεκλογική εκστρατεία του με τις συνεχείς αναρτήσεις στο Twitter, το Instagram και το Facebook.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Εκλογές με φόντο την εσωστρέφεια - Η κάλπη της 5ης Σεπτεμβρίου και η μάχη για την επόμενη μέρα

ΕΔΕΚ: Εκλογές με φόντο την εσωστρέφεια - Η κάλπη της 5ης Σεπτεμβρίου και η μάχη για την επόμενη μέρα

Η ώρα της κάλπης πλησιάζει για την ΕΔΕΚ, με τα μέλη του κόμματος να καλούνται στις 5 Σεπτεμβρίου να επιλέξουν τον νέο Πρόεδρο, σε μια εκλογική αναμέτρηση που διεξάγεται στη σκιά μιας παρατεταμένης εσωστρέφειας και έντονης δημόσιας αντιπαράθεσης, για την ίδια την εκλογική διαδικασία.