Αμερικανο-ρωσικές «αερομαχίες» πάνω από τη Μεσόγειο

Αμερικανο-ρωσικές «αερομαχίες» πάνω από τη Μεσόγειο

Με «ανεύθυνο» τρόπο πετούσε ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πάνω από τη Μεσόγειο την Τρίτη 05/06.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού «Fox News», ένα ρωσικό μαχητικό «παρενοχλούσε» ένα αναγνωστικό αεροπλάνο του Αμερικανικού Ναυτικού, πάνω από την Μεσόγειο θάλασσα.

«Παρενόχληση» που έγινε τρεις φορές, με ένα «ανεύθυνο» τρόπο, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του Αμερικανικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με το Ναυτικό των ΗΠΑ, το αεροσκάφος πετούσε σε διεθνή εναέριο χώρο όταν έγιναν οι παρενοχλήσεις.

Το ρωσικό μαχητικό έκανε γρήγορα περάσματα δίπλα από το αντίστοιχο αμερικάνικο, που «έθετε το πλήρωμα και τους πιλότους μας σε κίνδυνο» όπως ανάφερε η ανακοίνωση του έκτου ναυτικού στόλου των ΗΠΑ.

Η πρώτη επαφή θεωρήθηκε ακίνδυνη, ενώ η τρίτη επαφή – που διήρκησε περίπου 28 λεπτά – ήταν επικίνδυνη, σύμφωνα πάντα με το Ναυτικό.

Όλη η παρενόχληση διήρκησε περίπου τρεις ώρες, ενώ όπως τονίστηκε, το αμερικανικό αεροπλάνο δεν προσπαθούσε να προκαλέσει την ρωσική δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

Η συνάντηση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ το απόγευμα της Τετάρτης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έλυσε τις διαφορές που έχουν συσσωρευτεί, τους τελευταίους μήνες. Αντίθετα, επιβεβαίωσε ότι η σχέση των δύο πλευρών περνά ίσως τη δυσκολότερη δοκιμασία της, από την έναρξη της συνεργασίας τους. Το γεγονός, ότι συμφωνήθηκε νέα συνάντηση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, δείχνει πως και οι δύο επιθυμούν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι κατά πόσο υπάρχει ακόμη το πολιτικό κεφάλαιο για μια πραγματική επανεκκίνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE