Τουρκία και ψευδοκράτος θα παίρνουν μέτρα για προστασία των συμφερόντων τους

Τουρκία και ψευδοκράτος θα παίρνουν μέτρα για προστασία των συμφερόντων τους

Για «σφετερισμό των ίσων δικαιωμάτων και συμφερόντων» των Τουρκοκυπρίων κάνει λόγο το ψευδοκράτος, αναφερόμενο στην συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης και της Noble Energy, σημειώνοντας ότι ψευδοκράτος και Τουρκία θα συνεχίσουν να παίρνουν μέτρα για προστασία των συμφερόντων τους.

Το «υπουργείο εξωτερικών» χαρακτηρίζει τη συμφωνία απαράδεκτη και ισχυρίζεται ότι η Κυβέρνηση αγνόησε τις εκκλήσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς για συνεργασία στο θέμα των υδρογονανθράκων.
 
Προσθέτει ότι η στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς απειλεί τη σταθερότητα και ασφάλεια στο νησί και την περιοχή, αυξάνοντας επικίνδυνα την ένταση.
 
Το «υπουργείο» σημειώνει ότι δεν ευθύνεται μόνο η Κυβέρνηση για την κατάσταση, αλλά και η διεθνής κοινότητα που ενθαρρύνει τέτοιες δραστηριότητες, καθώς και οι εμπλεκόμενες εταιρείες.
 
Ενόσω συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, το ψευδοκράτος και η Τουρκία θα παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα, με αποφασιστικότητα, για προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων τους, καταλήγει η δήλωση.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΔΗΣΥ για Βουλευτικές: Πότε καταθέτουν τα μέλη του πρόταση ενδιαφέροντος για μία θέση στα έδρανα

ΔΗΣΥ για Βουλευτικές: Πότε καταθέτουν τα μέλη του πρόταση ενδιαφέροντος για μία θέση στα έδρανα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 12/7 συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

BEST OF TOTHEMAONLINE