Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Παυλόπουλο

Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Παυλόπουλο

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφθηκε τη Δευτέρα (10/06) στις 18.30, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, διατυπώνοντάς του το αίτημα για διάλυση της Βουλής των Ελλήνων και για την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών.

Ως λόγο προκήρυξης των πρόωρων εκλογών, ο Έλληνας Πρωθυπουργός επικαλέστηκε την ανάγκη προστασίας της ελληνικής οικονομίας, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα διέτρεχε κινδύνους αποσταθεροποίησης μέσα από μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο τεσσάρων μηνών.

«Έχοντας πλήρη αίσθηση ευθύνης, σας ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εκλογές για την ανανέωση της λαϊκής εντολής», σημείωσε ο κ. Τσίπρας προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος έκανε δεκτό το αίτημα του Έλληνα Πρωθυπουργού και εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΔΗΠΑ: Συνεδριάζει το πολιτικό γραφείο: Η «πρόταση» Νικόλα που δεν έφτασε ποτέ, η επιστολή Γιακουμή και τα ανοιχτά μέτωπα

ΔΗΠΑ: Συνεδριάζει το πολιτικό γραφείο: Η «πρόταση» Νικόλα που δεν έφτασε ποτέ, η επιστολή Γιακουμή και τα ανοιχτά μέτωπα

Σε μια από τις πιο κρίσιμες συγκυρίες για το κόμμα, συνέρχεται στις 15.00 το Πολιτικό Γραφείο της ΔΗΠΑ, με αφορμή την επιστολή του βουλευτή Μιχάλη Γιακουμή, η οποία ζητά επίσημη και θεσμική ενημέρωση, για το κατά πόσο υπήρξε και σε ποιο βαθμό, πρόταση από πλευράς ΔΗΚΟ, για ενδεχόμενη συνεργασία ή συμπόρευση.