Γεώργιος Σ. Φραγκούδης - Ο άγνωστος Κύπριος ιδρυτής της Παντείου

Γεώργιος Σ. Φραγκούδης - Ο άγνωστος Κύπριος ιδρυτής της Παντείου

Στις 11 Ιουνίου 1930, το όραμα δύο μεγάλων αντρών του Αλέξαντρου Πάντου και του Γεώργιου Σ. Φραγκούδη, έπαιρνε σάρκα και οστά.

Ήταν η ίδρυση της Ελευθέρας Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών. Ένα χρόνο μετά η Σχολή μετονομάστηκε σε «Πάντειος» προς τιμήν του Αλέξανδρου Πάντου που πέθανε πριν δει ολοκληρωμένο το όνειρό του.

Άγνωστο σε πολύ κόσμο είναι πως ο συνιδρυτής Γεώργιος Σ. Φραγκούδης, ήταν Κύπριος διακεκριμένος δημοσιογράφος από τη Λεμεσό.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Στο 97,3% αναμένεται να φθάσει η απορρόφηση των πόρων που αναλογούν στην Κύπρο από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τις συνολικές εισπράξεις να υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε περίπου €992 εκατ. μετά και την τελική εκταμίευση που αναμένεται τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE