Γεώργιος Σ. Φραγκούδης - Ο άγνωστος Κύπριος ιδρυτής της Παντείου

Γεώργιος Σ. Φραγκούδης - Ο άγνωστος Κύπριος ιδρυτής της Παντείου

Στις 11 Ιουνίου 1930, το όραμα δύο μεγάλων αντρών του Αλέξαντρου Πάντου και του Γεώργιου Σ. Φραγκούδη, έπαιρνε σάρκα και οστά.

Ήταν η ίδρυση της Ελευθέρας Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών. Ένα χρόνο μετά η Σχολή μετονομάστηκε σε «Πάντειος» προς τιμήν του Αλέξανδρου Πάντου που πέθανε πριν δει ολοκληρωμένο το όνειρό του.

Άγνωστο σε πολύ κόσμο είναι πως ο συνιδρυτής Γεώργιος Σ. Φραγκούδης, ήταν Κύπριος διακεκριμένος δημοσιογράφος από τη Λεμεσό.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο επίκεντρο η διευρυμένη διάσκεψη: Όσα συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Ολγκίν - Συγκαλεί Εθνικό Συμβούλιο ο ΠτΔ

Στο επίκεντρο η διευρυμένη διάσκεψη: Όσα συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Ολγκίν - Συγκαλεί Εθνικό Συμβούλιο ο ΠτΔ

Σε κλίμα συγκρατημένης στάσης και με το βλέμμα στραμμένο στα επόμενα διπλωματικά βήματα ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE