Πρόσβαση σε 30 σε στρατιωτικές περιοχές στα κατεχόμενα δίδει η Τουρκία στη ΔΕΑ

Πρόσβαση σε 30 σε στρατιωτικές περιοχές στα κατεχόμενα δίδει η Τουρκία στη ΔΕΑ

Πρόσβαση σε 30 πιθανούς χώρους ταφής αγνοουμένων σε στρατιωτικές περιοχές στα κατεχόμενα δίδει η Τουρκία στα συνεργεία εκσκαφών της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ), η οποία καλωσορίζει την απόφαση αυτή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΑ, η Επιτροπή ενημερώθηκε επίσημα την Παρασκευή 14/06 πως η Τουρκία έχει δώσει στα συνεργεία εκσκαφών της πρόσβαση "σε 30 πιθανούς χώρους ταφής σε στρατιωτικές περιοχές στο βόρειο τμήμα της Κύπρου".

`Οπως αναφέρεται, στην απόφαση αυτή δεν περιλαμβάνεται κάποιος χρονικός περιορισμός, και ο προγραμματισμός των εκσκαφών θα αποφασιστεί από τη ΔΕΑ.

"Τα μέλη της ΔΕΑ καλωσορίζουν αυτή την απόφαση που θα επιταχύνει το ανθρωπιστικό έργο της Επιτροπής", καταλήγει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Το μεγάλο παζλ άρχισε να στήνεται - Σε τροχιά σύγκρουσης το πολιτικό σκηνικό

Προεδρικές 2028: Το μεγάλο παζλ άρχισε να στήνεται - Σε τροχιά σύγκρουσης το πολιτικό σκηνικό

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο ενόψει προεδρικών εκλογών και οι πρώτες κινήσεις, έχουν ήδη αρχίσει. Πρόσωπα και κόμματα μετρούν δυνάμεις, αφήνουν ανοιχτά ενδεχόμενα, αναζητούν συμμάχους και προετοιμάζονται για μια αναμέτρηση που, όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι απλή υπόθεση.

BEST OF TOTHEMAONLINE