Eρντογάν: «Η Τουρκία δεν μειώνει τα στρατεύματά της στη ‘Βόρεια Κύπρο’»

Eρντογάν: «Η Τουρκία δεν μειώνει τα στρατεύματά της στη ‘Βόρεια Κύπρο’»

«Η Τουρκία δεν μειώνει τα στρατεύματά της στη Βόρεια Κύπρο και δεν χρειάζεται άδεια από κανέναν για το ζήτημα», τόνισε σε δηλώσεις του την Παρασκευή 14/06 η Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν τόνισε πως δεν σκοπεύει να μειώσει την τουρκική στρατιωτική παρουσία στα κατεχόμενα, εν μέσω και των τεταμένων σχέσεων Άγκυρας – Λευκωσίας, λόγω των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Ο Ερντογάν μιλούσε σε δημοσιογράφους πριν από την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα του Τατζικιστάν, το Dusanbe, όπου θα παρευρεθεί στην 5η σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών της διάσκεψης για την αλληλεπίδραση και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στην Ασία (CICA).

«Η Τουρκία δεν μειώνει τα στρατεύματά της στη Βόρεια Κύπρο», δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η χώρα «δεν χρειάζεται άδεια από κανέναν» για το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τριμερείς συναντήσεις με Ρωσία, Ουκρανία, ΗΠΑ και Τουρκία την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη

Τριμερείς συναντήσεις με Ρωσία, Ουκρανία, ΗΠΑ και Τουρκία την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη

Πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι την Παρασκευή προβλέπεται να γίνουν στην Κωνσταντινούπολη τριμερείς συναντήσεις στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών που επρόκειτο να ξεκινήσουν μεταξύ των Ρώσων και των Ουκρανών.