ΛΕΥΚΩΣΙΑ: ‘Όχι΄ για σύνταξη ανικανότητας σε 60χρονο που υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία από Ιατρικό Συμβούλιο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: ‘Όχι΄ για σύνταξη ανικανότητας σε 60χρονο που υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία από Ιατρικό Συμβούλιο

Μετά την απόφαση του Ψυχιατρικού Ιατρικού Συμβουλίου, ο Διευθυντής Κοινωνικών Ασφαλίσεων αποφάσισε όπως να μην δίνεται στον 60χρονο η σύνταξη ανικανότητας.  

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, ο 60χρονος, ο οποίος εργαζόταν ως τραπεζικός υπάλληλος, το 2012 υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την εργασία του λαμβάνοντας και το σχετικό ωφέλημα της ασφαλιστικής εταιρείας. 

Το 2014 ο 60χρονος υπέβαλε αίτημα για να του παρέχεται η σύνταξη ανικανότητα, βάση και σχετικής ιατρικής έκθεση από τον θεράποντα ιατρό του, στην οποία αναφέρεται η ανικανότητα για εργασία. 

Ωστόσο, ο 60χρονος κλήθηκε για εξέταση από το Ψυχιατρικό Ιατρικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε ότι είναι ικανός για εργασία αναφέροντας ότι: «Δεν παρουσιάζει οξέα ψυχοπαθολογικά στοιχεία, τα συμπτώματα που περιγράφει κρίνονται δευτερογενούς αιτιολογίας λόγω επεισοδίου υπαραχνοειδούς αιμορραγίας. Κρίνεται ικανός από ψυχιατρικής πλευράς». 

Το Διοικητικό Δικαστήριο εξέτασε το ζήτημα, ακυρώνοντας την απόφαση για απόρριψη του αιτήματος για σύνταξη ανικανότητας στον 60χρονο και αναμένεται να επανεξεταστεί. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO: 52 χρόνια από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου – Η μέρα που άλλαξε για πάντα την ιστορία της Κύπρου

VIDEO: 52 χρόνια από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου – Η μέρα που άλλαξε για πάντα την ιστορία της Κύπρου

Πενήντα δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που άνοιξε τον δρόμο για την τουρκική εισβολή πέντε ημέρες αργότερα και τις τραγικές συνέπειες που εξακολουθεί να βιώνει το νησί μέχρι σήμερα.