Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας 1957 – Έκανε δέκα χρόνια να κτιστεί γιατί «είχαν τελειώσει» τα λεφτά

Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας 1957 – Έκανε δέκα χρόνια να κτιστεί γιατί «είχαν τελειώσει» τα λεφτά

Σεπτέμβριος, 1957. Στο περιοδικό Τάιμς οφ Σάιπρους ένα αφιέρωμα με τίτλο «Η πρωτεύουσα αποκτά Δημοτικό Θέατρο», υπόσχεται στους απανταχού θεατρόφιλους του νησιού, μία Στέγη η οποία επιτέλους θα ανεβάσει την ποιοτική στάθμη του θεάτρου.

Το νέο Δημοτικό Θέατρο της Λευκωσίας είναι γεγονός και οι εργασίες στον δρόμο του Μουσείου είναι ήδη προχωρημένες.

Το νέο Θέατρο, που αποτελούσε το καμάρι της πρωτεύουσας, είχε έκταση 70×50 τ.μ. και μπορούσε να χωρέσει άνετα 2000 άτομα.

Τα σχέδια είχε αναλάβει ο Γιάννης Χατζηδάκις και η πρόσοψη του κτηρίου είχε ιωνικό ρυθμό.

Ένα πολυτελές κτήριο με μεγάλο χολ, καθίσματα πλατείας, θεωρεία, εξώστης, καπνιστήρια, μπαρ και άλλα ήταν έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του και να υποδεχτεί τους θεατρόφιλους της Κύπρου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Πολλά υποσχόμενος ο τομέας της αμυντικής βιομηχανίας στην Κύπρο»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Πολλά υποσχόμενος ο τομέας της αμυντικής βιομηχανίας στην Κύπρο»

Η κυπριακή αμυντική βιομηχανία «δεν είναι μόνο ένας πολλά υποσχόμενος τομέας για την οικονομία μας, αλλά συμβάλλει καθοριστικά και στην προσπάθειά μας για ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας μας», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ανάρτησή του στο Χ.

BEST OF TOTHEMAONLINE